Φρανκφούρτη: Συνελήφθησαν για συμμετοχή στον ISIS τέσσερις Γερμανίδες

Συνελήφθησαν μόλις αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο

Τέσσερις Γερμανίδες που είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

 

 

Το γεγονός έγινε μία ημέρα μετά την επιχείρηση επαναπατρισμού 10 γυναικών και 27 παιδιών που βρίσκονταν σε κουρδικό καταυλισμό στη βορειοανατολική Συρία.

Συνελήφθησαν μόλις αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο

Οι τέσσερις αυτές γυναίκες, μία από τις οποίες έχει και μαροκινή υπηκοότητα, συνελήφθησαν αμέσως μόλις αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο χθες, Τετάρτη.

Η μία εξ αυτών φέρεται να έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, καθώς κρατούσε σκλάβα μια γυναίκα της μειονότητας των Γιαζίντι στη Μοσούλη του Ιράκ.

Νωρίτερα χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας είχε ανακοινώσει τον επαναπατρισμό «στη διάρκεια μιας εξαιρετικά δύσκολης επιχείρησης» 27 παιδιών και 10 γυναικών που κρατούνταν στον καταυλισμό Ροζ που ελέγχουν οι Κούρδοι στη Συρία, σε μια από τις μεγαλύτερες αυτού του είδους επιχειρήσεις που έχει πραγματοποιήσει το Βερολίνο.

«Αυτά τα 27 παιδιά τελικά είναι θύματα το ΙΚ και έχουν δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από τη φονική του ιδεολογία, και σε μια ζωή με ασφάλεια, όπως ευχόμαστε και για τα δικά μας παιδιά», σχολίασε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Η Μπέρμποκ διευκρίνισε ότι «η πλειονότητα των παιδιών που έχουν γερμανική υπηκοότητα» και ζουν σε άθλιες συνθήκες σε αυτό τον υπερπλήρη καταυλισμό που βρίσκεται στη βορειοανατολική Συρία έχουν πλέον επαναπατριστεί.

«Μένουν μόνο μερικές ιδιαίτερες περιπτώσεις για τις οποίες εξακολουθούμε να εργαζόμαστε ώστε να βρούμε ξεχωριστές λύσεις», επεσήμανε η Γερμανίδα υπουργός.

Οι επιχειρήσεις της Γερμανίας

Η Γερμανία έχει πραγματοποιήσει πέντε επιχειρήσεις επαναπατρισμού ατόμων από τη Συρία, χάρη στις οποίες επέστρεψαν στη χώρα 91 άνθρωποι, εκ των οποίων 69 παιδιά. Στη συνέχεια πολλές γυναίκες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν επειδή εντάχθηκαν στο ΙΚ.

Αυτή την περίοδο δικάζεται μια Γερμανίδα, η οποία πήγε στη Συρία σε ηλικία μόλις 15 ετών για να ενταχθεί στο ΙΚ, για συνέργεια σε εγκλήματα κατά ης ανθρωπότητας, αφού επαναπατρίστηκε μαζί με τα δύο παιδιά της.

Στον καταυλισμό Ροζ ζουν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι τους οποίους φυλάσσουν οι κουρδικές δυνάμεις.