«Φωτιά» έβαλαν ακτιβιστές στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΝΟ

Οι βελγικές αρχές απομάκρυναν ακτιβιστές της Greenpeace από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, το οποίο νωρίτερα είχαν καταλάβει .

Χρησιμοποιώντας ένα παλιό πυροσβεστικό, περίπου 30 ακτιβιστές κατάφεραν να ξεγελάσουν την ασφάλεια του κτιρίου. Εν συνεχεία, σκαρφάλωσαν στην μεταλλική πρόσοψη του κτιρίου Europa, της νέας έδρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και άπλωσαν ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Κλιματική Εκτακτη Ανάγκη».

Μάλιστα, χρησιμοποίησαν και εφέ προκειμένου δώσουν την εντύπωση στους πάντες ότι το κτίριο φλέγεται. Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό.

Πριν από την λήξη της κατάληψης, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει ότι οι εργασίες της συνόδου κορυφής είναι πιθανόν να μεταφερθούν στο γειτονικό κτίριο Justus Lipsus.

Η πυροσβεστική υπηρεσία των Βρυξελλών έστησε δύο μεγάλες σκάλες για να επιτρέψει στους αστυνομικούς να σκαρφαλώσουν στην πρόσοψη του κτιρίου και να συλλάβουν τους Γάλλους, Βέλγους και Γερμανούς ακτιβιστές της Greenpeace.

«Κάναμε το καθήκον μας» , δήλωσε ικανοποιημένη η Λόρα Ούλμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης.