Quantcast

Φλόριντα: Καραντίνα για 2 χρόνια σε πόλη μετά τον εντοπισμό επικίνδυνου σαλιγκαριού

Μία απίστευτη απόφαση πήραν οι αρμόδιες αρχές σε μία πόλη στην Φλόριντα, η οποία μπήκε σε μία ιδιότυπη «καραντίνα» λόγω της ανακάλυψης ενός ταχέως αυξανόμενου πληθυσμού χωροκατακτητικών γιγάντιων αφρικανικών σαλιγκαριών

Μία απίστευτη απόφαση πήραν οι αρμόδιες αρχές σε μία πόλη στην Φλόριντα, η οποία μπήκε σε μία ιδιότυπη «καραντίνα» λόγω της ανακάλυψης ενός ταχέως αυξανόμενου πληθυσμού χωροκατακτητικών γιγάντιων αφρικανικών σαλιγκαριών

Τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 20 εκατοστά σε μήκος έχουν ένα παράσιτο που ονομάζεται πνευμονοσκώληκας και μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα στον άνθρωπο, σύμφωνα με δημοσίευμα Iflscience.

Γιατί είναι επικίνδυνα τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια

Τα εν λόγω σαλιγκάρια είναι επικίνδυνα επειδή φέρουν ένα παράσιτο που ονομάζεται πνευμονικός σκώληκας αρουραίων, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, είπε στο CNN η Κριστίνα Σίτι, διευθύντρια δημόσιας πληροφόρησης στο FDACS.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Την πονούσε το στομάχι επί δέκα χρόνια – Δείτε τι βρήκαν στο έντερο

Σύμφωνα με την Σίτι, ο πληθυσμός στην κομητεία Πάσκο πιθανότατα προήλθε από το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων ζώων.

Τα γιγάντια αφρικανικά χερσαία σαλιγκάρια είναι παράνομα να τα κατέχει κανείς ως κατοικίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες εξωτικών κατοικίδιων εξακολουθούν να διατηρούν τα συγκεκριμένα παράσιτα. Εάν οι ιδιοκτήτες τα πετάξουν στη φύση ή τα χάσουν κατά λάθος, μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα μια βάση, τρέφοντας περισσότερα από 500 διαφορετικά είδη φυτών και ακόμη και καταναλώνοντας το χρώμα και το στόκο από τα σπίτια ως πηγή ασβεστίου.

Η καραντίνα αυτή θα διαρκέσει δύο χρόνια, αλλά σε αντίθεση με τον αποκλεισμό από τον κοροναϊό, οι κάτοικοι απλώς απαγορεύεται να μετακινούν φυτά, χώμα, απορρίμματα κήπων, μπάζα, κομπόστ και οικοδομικά υλικά εκτός της ζώνης.

Καραντίνα για 2 χρόνια

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, τα σαλιγκάρια εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη νότια Φλόριντα τη δεκαετία του 1960 και χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια και 1 εκατομμύριο δολάρια για να απαλλαγεί η περιοχή από αυτά. Αναπαράγονται γρήγορα, κάνοντας περίπου 1.200 αυγά σε ένα χρόνο! Μετά από ένα μόνο ζευγάρωμα, κάθε σαλιγκάρι μπορεί να παράγει 100 έως 500 αυγά.

Το 2011, ένας πληθυσμός των παρασίτων ανακαλύφθηκε στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ. Μόλις το 2021 ο πληθυσμός είχε εξαλειφθεί πλήρως.