Φιλιππίνες: Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Μιντανάο – Φόβοι για ζημιές

Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία υπολόγισε τη δόνηση στους 6 βαθμούς

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε τη νήσο Μιντανάο στις Φιλιππίνες το μεσημέρι της Τρίτης, τοπική ώρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

 

Το τοπικό Ινστιτούτο Σεισμολογίας και Ηφαιστειολογίας των Φιλιππίνων εκτίμησε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών. Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία υπολόγισε τη δόνηση στους 6 βαθμούς.

Ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, με εστιακό βάθος που εκτιμάται στα 8 χιλιόμετρα από την επιφάνεια. Σημειώθηκε δύο λεπτά μετά τις 8 το πρωί, ώρα Ελλάδος.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα στη νησιωτική χώρα της ανατολικής Ασίας, αλλά οι τοπικές αρχές προειδοποιούν για ζημιές και μετασεισμούς.

Υπάλληλος στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Μαραγκουσάν, στη νήσο Μιντανάο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές ελέγχουν αναφορές για κατολίσθηση σε εθνική οδό.

Οι σεισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο στις Φιλιππίνες, οι οποίες βρίσκονται στον λεγόμενο «Δακτυλίο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, ενός τόξου έντονης σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας που εκτείνεται από την Ιαπωνία έως τη Νοτιοανατολική Ασία και σε όλη τη λεκάνη του Ειρηνικού.

Το Μιντανάο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, αλλά το έβδομο σε πληθυσμό.

Πηγή: Reuters, AFP