Εύα Καϊλή: Σήμερα το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης από τον νέο της δικηγόρο

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής άλλαξε μόλις πριν τρεις μέρες τη νομική της ομάδα

Την τρίτη από τότε που συνελήφθη ακρόαση με αίτημα αποφυλάκισης έχει η Εύα Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου από το οποίο θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής άλλαξε μόλις πριν τρεις μέρες τη νομική της ομάδα, αντικαθιστώντας τον Αντρέ Ριζόπουλο με τον Σβεν Μαρί, έναν διάσημο Βέλγο δικηγόρο, που φέρει το προσωνύμιο “ο συνήγορος του διαβόλου”.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο προδικαστικό συμβούλιο κατέθεσε ωστόσο αίτημα εξαίρεσης του δικαστή Μισέλ Κλέζ, η πλευρά του Μάριο Παντσέρι ,Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής που χαρακτηρίζεται ως ιθύνων νους του δικτύου.

Παρίσταται επίσης ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές του Σεν-Ζιλ, ενώ ο συνήγορός του επιμένει ότι “ο Παντσέρι τον παρασύρει στην ενοχή του τραβώντας τον κάτω”. Ο Ταραντέλα έπεσε στα χέρια των αρχών μετά τις καταθέσεις του Παντσέρι, ο οποίος έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές αρχές, ώστε με αντάλλαγμα μία ευνοϊκή αντιμετώπιση να δώσει στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος με τις δωροδοκίες.

Η υπηρεσία τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαίωσε την πληροφορία της βελγικής εφημερίδας Le Soir ότι δέκα Ιταλοί ευρωβουλευτές, που ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, έστειλαν επιστολή προς την πρόεδρο του σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα, καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές Χάρεν.

Η πρωτοβουλία για την επιστολή ανήκε στον Μασιμιλιάνο Σμερίλιο, γνωστές για τις δράσεις του για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.