Εστιατόριο διέκοψε τη λειτουργία του λόγω «αγενών και αλαζόνων» τουριστών: «Δεν είμαστε εδώ για να μας κακομεταχειρίζονται» (Φώτο)

«Είχα κατέβει από τον τρίτο όροφο στην κύρια τραπεζαρία μας και ένας από τους σερβιτόρους μου είχε καταρρεύσει»

Κάθε χρόνο, οι «fudgies» (όπως οι ντόπιοι του Μίσιγκαν αποκαλούν τους τουρίστες) καταφθάνουν στην πόλη Charlevoix για το «Φεστιβάλ Βενετίας». Φέτος, η κακή τους συμπεριφορά προφανώς χάλασε μια βραδιά σε ένα εστιατόριο.

«Είχα κατέβει από τον τρίτο όροφο στην κύρια τραπεζαρία μας και ένας από τους σερβιτόρους μου είχε καταρρεύσει. Έκλαιγε. Και εγώ απλά πήρα τον υπεύθυνο κουζίνας στο πλάι και αποφασίσαμε και οι δύο ότι φτάνει πια», εξήγησε η Λάρα Μουρ, γενική διευθύντρια του East Park Tavern στο Charlevoix, σε συνέντευξή της.

Η 27χρονη εργάζεται στο εστιατόριο, το οποίο περιγράφεται ως «στέκι της γειτονιάς» στις κριτικές των ντόπιων, εδώ και έξι μήνες. Εργάζεται στον κλάδο της εστίασης στο Charlevoix από τα 15 της χρόνια και, ως εκ τούτου, έχει συγκεντρώσει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στο ενεργητικό της. Σχεδόν 100.000 τουρίστες περνούν από το Charlevoix για το φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί οκτώ ημέρες και, σύμφωνα με τη Moore, είναι η πιο κοσμική εβδομάδα του East Park Tavern του έτους.

«Όλοι στον κλάδο των υπηρεσιών γνωρίζουν ότι θα μας τσακίσουν (από το φεστιβάλ), αλλά ότι θα αξίζει τον κόπο», εξήγησε η Moore. «Όλοι στην πόλη είναι εκεί για να γιορτάσουν και να περάσουν καλά, και αυτό συνήθως μεταδίδεται στο προσωπικό του εστιατορίου ή σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στην πόλη. Όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε την καλή διάθεση. Είναι μια διασκεδαστική στιγμή για όλους, ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι».

Φέτος, το East Park Tavern έζησε τόση φασαρία και ασέβεια από τους πελάτες που η Moore αποφάσισε ότι είχε βαρεθεί.
Το περασμένο Σάββατο στις 9 μ.μ., μια ώρα πριν το εστιατόριο σταματήσει να λειτουργεί, η Moore συμβουλεύτηκε το προσωπικό της και στη συνέχεια, αφού άκουσε τις σκέψεις τους, έκλεισε το μαγαζί και κρέμασε μια πινακίδα.

«Λόγω της κακομεταχείρισης των σερβιτόρων μας, η κουζίνα μας είναι κλειστή» μπροστά από το περίπτερο του οικοδεσπότη και στη συνέχεια το κοινοποίησε στο Facebook.

«Έχω εργαστεί στο κέντρο του Charlevoix το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Βενετίας. Συνήθως είναι υπέροχα, με κόπο αλλά διασκεδαστικά και αξίζει την κούραση», έγραψε η Moore. «Είμαι απίστευτα απογοητευμένη και ντροπιασμένη από τους Fudgies που έχουμε φέτος. Το προσωπικό έφαγε ξύλο όλη την εβδομάδα. Χθες το βράδυ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πάρα πολλά αγενή σχόλια. Πάρα πολλά αλαζονικά άτομα που συμπεριφέρονται σαν να μπορούν να μας πετάξουν χρήματα για να κάνουν το δικό τους. Πάρα πολλοί υπερόπτες μ@λάκες».

«Κανείς δεν μπορεί να φέρεται στο προσωπικό σαν σκουπίδι. Είναι τα απόλυτα λαμπερά αστέρια στη ζωή μου, αγαπώ και εκτιμώ απεριόριστα όλους τους», πρόσθεσε. «Αν πιέζετε τους σερβιτόρους δείτε τους να αρχίζουν να αντιδρούν. Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε εξαιρετικό φαγητό, ποτά και την ποιότητα του χρόνου που περνάτε μαζί μας. Δεν είμαστε εδώ για να μας κακομεταχειρίζονται. Δεν θα το ανεχτούμε πια αυτό».

Μέχρι την Τρίτη, τα λόγια της Moore έγιναν viral με χιλιάδες likes και shares στο Facebook και πολλοί συμπάσχουν με την εμπειρία της.

«Είχαμε και εμείς μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο εδώ», απάντησε ένας χρήστης του Facebook στην ανάρτησή της. «Οι τουρίστες ήταν απλά μια τελείως διαφορετική ράτσα φέτος! Είναι τρελό».

«Τους παρακολουθώ να γίνονται όλο και πιο δικαιωματικοί και αγενείς όσο περνούν τα χρόνια».

«Είμαι θυμωμένος/λυπημένος για εσάς και τους συναδέλφους σας», έγραφε ένα άλλο σχόλιο. «Ντρέπομαι και εξοργίζομαι εντελώς που ενήλικες νομίζουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται σαν παιδιά με τα λεφτά του μπαμπά.

Έχετε ανεχτεί ήδη τόσα πολλά, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πραγματικά απαίσιο ήταν να πάρετε αυτή την απόφαση».

Photo: Facebook

Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα σχόλια τόσο υποστηρικτικά. Ορισμένοι σχολιαστές κατηγόρησαν τη Moore και το προσωπικό της ότι είναι τεμπέληδες.

«Διάβασα σχόλια που έλεγαν ότι πήραμε τον εύκολο δρόμο επειδή θέλαμε να κλείσουμε νωρίς», δήλωσε η Moore. «Αυτό δεν ισχύει. Όλοι αγαπάμε τη δουλειά μας. Και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Δίνουμε το 100% κάθε φορά».

Η Moore εξήγησε ότι δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη κατάσταση που την ώθησε να πάρει την απόφαση – ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων.
«Ήταν απλά μια εβδομάδα που το προσωπικό δούλευε διπλά. Δηλαδή από τις 11 π.μ. έως τις 10 μ.μ., συν την ασέβεια που τους έδειχναν οι άνθρωποι», εξήγησε πριν απαριθμήσει μια σειρά διαπληκτισμών που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Για παράδειγμα, όταν είπαν σε μια παρέα ότι θα υπήρχε αναμονή 30 λεπτών, αυτοί παρέκαμψαν τους σερβιτόρους, επιτάξαν δύο τραπέζια και απαίτησαν να εξυπηρετηθούν.
«Μου είπαν ότι θα κάθονταν εκεί και θα περίμεναν μισή ώρα μέχρι να έρθει κάποιος να τους φροντίσει», θυμήθηκε η Moore. «Χρειάστηκε να ζητήσω από τη γυναίκα δύο ή τρεις φορές να σταματήσει να μετακινεί τα τραπέζια. Και τότε σταύρωσε τα χέρια της, κάθισε σε μια καρέκλα και μου είπε ότι δε θα το κουνούσε. Είχε την πρόθεση να μείνει εκεί».

Εκείνο το Σάββατο, μία από τις σερβιτόρες του εστιατορίου, η οποία είναι διαβητική, κατέληξε στα επείγοντα περιστατικά.

«Είχε 90 βαθμούς. Είχε πολύ ζέστη. Ήταν τόσο ιδρωμένη και η αντλία της ινσουλίνης γλίστρησε από πάνω της και δεν το πρόσεξε καν», εξήγησε η Moore. «Κατέληξε στα επείγοντα το βράδυ του Σαββάτου επειδή το σάκχαρό της είχε πέσει στο κατώτατο σημείο και κατέρρευσε. Έβαλε την υγεία της στην άκρη για να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά και αυτό με λυπεί».

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσα δίνουν οι άνθρωποι του κλάδου των υπηρεσιών για να είναι εκεί και να κάνουν αυτή τη δουλειά», εξήγησε η Moore, η οποία γυρίζει σπίτι στις 3 π.μ. και σηκώνεται στις 7:30 κάθε πρωί για να είναι μαζί με τα τρία παιδιά της. «Για να το κάνουν κάθε μέρα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους, ακόμα και όταν νιώθουν ότι κανείς δεν νοιάζεται και κανείς δεν τους εκτιμά. Ποιος θα πήγαινε στο σπίτι της μητέρας του και θα της φερόταν σαν σκουπίδι όταν του σέρβιρε ένα γεύμα;».

Σχετικά με την πινακίδα έξω από το εστιατόριο που έχει γίνει πλέον viral, είπε: «Ήταν μια δήλωση».

«Η «επαγγελματική» επιλογή θα ήταν πιθανώς να είχαμε μια πινακίδα που θα έλεγε: «Η κουζίνα μας είναι κλειστή για το βράδυ»», δήλωσε η Moore. «Αλλά ένιωσα ότι ο κόσμος έπρεπε να γνωρίζει τι συμβαίνει. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν επίγνωση των πράξεών τους και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζουν τους άλλους».