Ερντογάν: Θέλουμε πολιτική λύση αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

 

 

Για επιδίωξη της Τουρκίας για πολιτική λύση με την Ελλάδα όπου όλοι θα είναι κερδισμένοι έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας, παράλληλα, την Αθήνα ότι δεν το αποδέχεται.

 

 

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας την Τρίτη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του υποστήριξε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία έχει 100% δίκαιο και τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη διεκδίκησή του.

 

«Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη “νότια Κύπρο” (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία», τόνισε ο Ερντογάν.

 

 

Ερντογάν: Η οικονομία είναι μια χαρά

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας προσπαθώντας να εξωραΐσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Η συρρίκνωση στις ΗΠΑ ήταν 31,7%, αλλά σε εμάς 9,9%. Η οικονομία μας είναι μια χαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε. «Ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν στο 14%. Η κατάστασή μας είναι καλή σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ. Θα το δούμε την επόμενη περίοδο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, αναμένουμε τα μεγέθη ανάπτυξης να είναι πάνω από 12-13%», κατέληξε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-theloyme-politiki-lysi-ellada-apodehetai