Ερντογάν για Ανατολική Μεσόγειο: Δίνουμε ευκαιρία στον διάλογο

ΤΟ ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΣΤΟ TWITTER

Μήνυμα υπέρ του διαλόγου έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Έτοιμος να δώσει «μια ευκαιρία στη διπλωματία και στον διάλογο» δηλώνει τώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος προφανώς στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Με δύο αναρτήσεις του στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου, ο Ερντογάν ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δώσει σημασία στις «αλλεπάλληλες προκλήσεις», προσθέτοντας ότι τον λόγο πλέον έχει η διπλωματία. Όπως έγραψε, η Τουρκία σκοπεύει να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή ευκαιρία στη διπλωματία, με σκοπό την επίλυση των θεμάτων μέσω του διαλόγου κατά τρόπο ώστε να αποκομίσουν κέρδη όλες οι πλευρές.

 

 

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφέρει -για άλλη μία φορά- ότι «θα υπερασπιστούμε κάθε σταγόνα υδάτων και κάθε σπιθαμή γης της χώρας μας ως το τέλος».

 

 

Νωρίτερα, ο Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή στο Twitter είχε αναφέρει: «Στο Αξαζιό (σ.σ.: εννοώντας την πρόσφατη Σύνοδο των MED7 στην Κορσική) στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την Τουρκία: ας ανοίξουμε και πάλι έναν υπεύθυνο διάλογο, καλόπιστα και χωρίς αφέλεια. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και από το Ευρωκοινοβούλιο. Φαίνεται να έχει εισακουστεί. Ας προχωρήσουμε».