Επεισόδια με Τούρκους μετανάστες που αναζητούσαν Αρμενίους σε Βιέννη και Γαλλία

Περίπου 150 Τούρκοι επιτέθηκαν σε γειτονιές της Λυών, όπου κατοικούν Αρμένιοι

Η εικόνα δεκάδων Τούρκων μεταναστών στη Λυών της Γαλλίας, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, μαζί με Αζέρους μετανάστες, αναζητώντας Αρμένιους και τα ανησυχητικά επεισόδια που σημειώθηκαν στην Βιέννη όπου Τούρκοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς ενώ έψαχναν Αρμένιους είναι δείγματα χαρακτηριστικά μια κατάστασης που διαμορφώνεται γενικότερα στην Ευρώπη.

 

H ρητορική της Τουρκίας και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον της Γαλλίας και της Ευρώπης γενικότερα ενισχύει αυτό το διογκούμενο κύμα που στρέφεται κατά και του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.πε

 

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, περίπου 150 Τούρκοι επιτέθηκαν σε γειτονιές της Λυών, όπου κατοικούν Αρμένιοι, ενώ έχει αναρτήσει σχετικό βίντεο στο Twitter ο τουρκικός ιστότοπος «DuvaR english».

 

Το πρωί της Τετάρτης, Αρμένιοι πολίτες διαδήλωσαν στο αυτοκινητόδρομο που οδηγούν στην Βαλένθια και τη Βιέννη, εκφράζοντας την οργή τους ενάντια στην επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μια ομάδα Τούρκων επιτέθηκε στους διαδηλωτές με σφυριά και μαχαίρια με αποτέλεσμα, πάνω από δέκα άτομα να τραυματιστούν, ανάμεσά τους κι ένα παιδί.  Η συνέχεια  ήρθε με το σκοτάδι, και εν μέσω απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε εννέα μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, ανάμεσά τους και η Λυών- περίπου 150 Τούρκοι ξεχύθηκαν στους δρόμους κι άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές σε βάρος των Αρμενίων φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» και «Πού είναι οι Αρμένιοι;».

 

Τούρκοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και στη Βιέννη

 

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, ανάλογα επεισόδια με Τούρκους μετανάστες να εισβάλουν σε συνοικίες που διαμένουν οικογένειες Αρμενίων, σημειώθηκαν και στη Βιέννη. Όπως ανέφεραν τοπικές πηγές, οι Τούρκοι φώναζαν ότι θέλουν να διώξουν τους Αρμένιους, όπως το 1915 και επιτέθηκαν σε δυνάμεις της Αστυνομίας.