Εντόπισαν και συνέλαβαν τους διαρρήκτες του σπιτιού του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Οι διαρρήκτες που είχαν εισβάλει πριν από 10 ημέρες στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης συνελήφθησαν από την αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης.

Η αστυνομία τους εντόπισε την ώρα που επιχειρούσαν να παραβιάσουν σπίτι στην περιοχή Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης και ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι διαρρήκτες εντοπίστηκαν στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν κατοικία, ωστόσο διαπίστωσαν πως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή. Οι διαρρήκτες προσπάθησαν να φύγουν με ένα πολυτελές αυτοκίνητο και ακολούθησε καταδίωξη με τους δράστες να συγκρούονται με περιπολικά. Στη συνέχεια, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, με έναν από τους διαρρήκτες να τραυματίζεται.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλι Γειερλικαγια ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση, τονίζοντας ότι «συνελήφθησαν οι δράστες της διάρρηξης στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου» και πως «συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό, που σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες».