Ένοχος για βιασμό έφηβης κρίθηκε πρώην βουλευτής στην Ινδία

ΑΔΡΑΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ - ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ

Πρόκειται για μία υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη χρονιά, όταν το θύμα, που ήταν ανήλικη την εποχή του βιασμού το 2017, προσπάθησε να αυτοκτονήσει ενώ παράλληλα κατηγόρησε την αστυνομία για αδράνεια.

Δικαστήριο στην Ινδία έκρινε σήμερα ένοχο πρώην βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος του Ινδικού Λαού (BJP) για τον βιασμό μίας έφηβης, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του πολιτικού, σε μια υπόθεση που είχε προβληθεί ιδιαίτερα από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας και είχε συμβάλει στην ενίσχυση της οργής της κοινής γνώμης ενάντια στη βία που ασκείται εις βάρος των γυναικών.

Ο Κουλντίπ Σινγκ Σενγκάρ, πρώην βουλευτής από το πολυπληθέστερο κρατίδιο της βόρειας Ινδίας Ουτάρ Πραντές, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Νέου Δελχί βάσει της νομοθεσίας για την Προστασία των Παιδιών από τα Σεξουαλικά Εγκλήματα, δήλωσε ο δικηγόρος του. Ο ίδιος ο Σινγκ είχε δηλώσει αθώος. Η ανακοίνωση της ποινής του αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στη δημοσιότητα πέρυσι όταν το θύμα, που ήταν ανήλικη την εποχή του βιασμού το 2017, προσπάθησε να αυτοκτονήσει, κατηγορώντας την αστυνομία για αδράνεια.

Εξάλλου τον Ιούλιο ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η νεαρή γυναίκα. Δύο συγγενείς της σκοτώθηκαν στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα και η ίδια τραυματίστηκε. Έκτοτε αστυνομικοί έχουν αναλάβει να προστατεύουν την οικογένεια.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε τον Αύγουστο την αποπομπή από το κόμμα του κατηγορούμενου βουλευτή.