Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Προς νέες εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου η Τζόρτζια – Το ντέρμπι στην πολιτεία-κλειδί

Πότε δεν θα διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση - Τα ποσοστά των υποψηφίων

Δεύτερος γύρος αναμέτρησης πιθανόν να διεξαχθεί στη Τζόρτζια, πολιτεία-κλειδί για το αποτέλεσμα στη Γερουσία, εάν ένας από τους δύο υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%. Στο ίδιο έργο θεατές οι ψηφοφόροι που βλέπουν την αναμέτρηση στην πολιτεία να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Η μάχη θυμίζει ντέρμπι με μόλις 35.000 ψήφους να χωρίζουν τους δύο μονομάχους, τον Δημοκρατικό Ράφαελ Γουόρνοκ και τον Ρεπουμπλικανό Χέρσελ Γουόκερ.

Μέχρι στογμής, ο Γουόρνοκ έχει συγκεντρώσει το 49% των ψήφων έναντι του Γουόκερ που κατέχει το 48%.

Εάν κανένας από τους δύο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε αναμένεται – βάσει και του νόμου της Τζόρτζια – να διεξαχθεί δεύτερος γύρος αναμέτρησης στην πολιτεία, στις 6 Δεκεμβρίου.

Αναμένεται και συνέντευξη Τύπου για τη νέα αναμέτρηση ενώ στο Δημοκρατικό επιτελείο επικρατεί μεγάλη αγωνία, τη στιγμή που η μάχη είναι στήθος-στήθος με τους Ρεπουμπλικανούς για την επικράτηση στη Γερουσία.

Η επικράτηση των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία δεν αποδείχθηκε τελικά εύκολη υπόθεση όπως ανέμεναν πολλοί, με το λεγόμενο «κόκκινο κύμα» να μην έχει επέλθει.

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα δείχνουν μικρή επικράτηση των Ρεπουμπλικανών με 50 θέσεις έναντι 49 των Δημοκρατικών, με τρεις ωστόσο πολιτείες-κλειδιά, Τζόρτζια, Αριζόνα και Νεβάδα, να μην έχουν αναδείξει ακόμη νικητή.