Έλον Μασκ: Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου που αγόρασε το Twitter

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα - Ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter

Ο Έλον Μασκ ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έδωσε 44 δισεκατομμύρια δολάρια και αγόρασε το Twitter. Ποιος είναι όμως ο Έλον Μασκ που ξεκίνησε από την Πρετόρια και στα 10 ήταν ξεφτέρι στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών;

Στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι ο Έλον Ριβ Μασκ είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα, καθώς και μηχανικός όπως επίσης και εφευρέτης. Γεννήθηκε το 1971.

Τι κατέχει
Ο Μασκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc.

Είναι επίσης και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity και ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των εταιριών Zip2 και PayPal. Κουραστήκατε;

Η περιουσία
Στα μέσα Ιανουαρίου 2021, ο Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εκθρονίζοντας τoν διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει πλέον τα 203 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg’s Billionaires Index, ενώ η συνολική περιουσία του Μπέζος κινείται περίπου στα 183 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νεαρή ηλικία
Η μητέρα του Έλον ήταν μοντέλο και ο πατέρας του μηχανολόγος μηχανικός. Όταν ήταν 9 χρονών οι γονείς του χώρισαν και έμεινε με τον πατέρα του στην Πρετόρια. Στην ηλικία των 10 ετών άρχισε να πειραματίζεται με ένα υπολογιστή Commodore VIC-20, και μετά από δυο χρόνια στα 12 του 12 έμαθε μόνος του προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και πούλησε τον κώδικα που έγραψε για ένα παιχνίδι που είχε φτιάξει σε γλώσσα BASIC σε ένα περιοδικό υπολογιστών για 500 δολάρια.