Έλον Μασκ: Ο 18χρονος γιος του άλλαξε φύλο και όνομα – «Δεν θέλω πια καμία σχέση με τον πατέρα μου»

Ο Ξαβιέ Μασκ απαρνήθηκε το διάσημο επίθετο του μεγιστάνα της τεχνολογίας και ζήτησε να αποκαλείται πλέον «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον» - Τελικά είναι τρανσφοβικός ο Μασκ ή απλώς... παρεξηγημένος;

Ο 18χρονος γιος του Έλον Μασκ κατέθεσε αίτηση στο δικαστήριο προκειμένου να αλλάξει νόμιμα το φύλο του από «άρρεν» σε «θήλυ», αλλά και το επώνυμο που του χάρισε ο διάσημος πατέρας του, δηλώνοντας μάλιστα ότι πλέον δεν επιθυμεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με εκείνον.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ξαβιέ Μασκ υπέβαλε τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις 18 του περασμένου Απριλίου στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας, επιλέγοντας το «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον» ως το όνομα που θα χρησιμοποιεί στο εξής.

H transgender έφηβη εξήγησε στα έγγραφα ότι επιθυμεί να αλλάξει το επίθετό της, λαμβάβοντας εκείνο της μητέρας της, καθώς δεν ζει πια με τον πατέρα της και δεν θέλει να έχει την παραμικρή σχέση με τον Έλον Μασκ. Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, παραμένει ασαφές εάν η απόφαση να απαρνηθεί το επώνυμο Μασκ σημαίνει ότι η 18χρονη Βίβιαν Τζένα αποποιείται και τα δικαιώματά της στην τεράστια περιουσία των 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων του μεγιστάνα της τεχνολογίας.

doc_1

doc_2

Η διεμφυλική κοπέλα είναι ένα από τα παιδιά που απέκτησε ο Μασκ κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Καναδή συγγραφέα Τζαστίν Γουίλσον, με την οποία χώρισε το 2008. Το πρώτο παιδί του ζευγαριού, ένα αγοράκι ονόματι Νεβάδα, πέθανε το 2002 δέκα ημέρες μετά τη γέννησή του, από Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου. Στη συνέχεια, η Γουίλσον και ο Μασκ απέκτησαν πέντε παιδιά: τα δίδυμα αγοράκια Ξαβιέ και Γκρίφιν και τα τρίδυμα αγοράκια Ντέιμιαν, Κάι και Σάξον, που είναι σήμερα 16 ετών. Οι πέντε έφηβοι έχουν επιλέξει μέσα στα χρόνια να κρατήσουν ένα αρκετά χαμηλό προφίλ, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας τους είναι ένας από τους διασημότερους και πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και έχει την επιμέλειά τους από κοινού με τη μητέρα τους.

Οι λόγοι για τους οποίους η Βίβιαν Τζένα αποφάσισε να απορρίψει τον πατέρα της με τόσο δημόσιο τρόπο δεν είναι ξεκάθαροι. Ο Μασκ δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, και δεν είναι σαφές εάν γνώριζε τα σχέδια του παιδιού του πριν από την κατάθεση των εγγράφων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 50χρονος μεγιστάνας έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για «τρασνφοβία» εξαιτίας κάποιων αμφιλεγόμενων τοποθετήσεών του, μεταξύ των οποίων και κάποια «παράπονα» για τη χρήση των αντωνυμιών της επιλογής τους από τα gender fluid άτομα. Επίσης ο Μασκ είχε δηλώσει φαν του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν πρότεινε νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τις συζητήσεις για την ταυτότητα φύλου και την ομοφυλοφιλία μέσα σε σχολικές τάξεις με μικρά παιδιά.

 

Την περασμένη εβδομάδα, σχολιάζοντας ένα άρθρο που εξέταζε κατά πόσο είναι εύλογο το ερώτημα «τι σημαίνει γυναίκα», ο δισεκατομμυριούχος σχολίασε στο Twitter: «Από τη μία μας λένε ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα και από την άλλη μας λένε ότι τα φύλα είναι τόσο διαφορετικά, που η μόνη επιλογή είναι μια μη αναστρέψιμη χειρουργική επέμβαση. Ίσως κάποιος πιο σοφός από εμένα να μπορεί να μου εξηγήσει αυτή τη διχοτομία». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν ήμασταν όλοι λιγότερο επικριτικοί.

Απαντώντας στις κατηγορίες για τρανσφοβία, ωστόσο, ο ιδρυτής της Tesla επιμένει ότι υποστηρίζει πλήρως τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και υπογραμμίζει ότι η εταιρεία του συγκαταλέγεται σταθερά στις λιστες με τους καλύτερους εργασιακούς χώρους για γκέι και διεμφυλικά άτομα.

 

Μετά τον γάμο του με την Γουίλσον, ο Μασκ δημιούργησε μια σειρά από σχέσεις με διάσημες και μη γυναίκες, μεταξύ των οποίων η Άμπερ Χερντ και η 34χρονη Καναδή τραγουδίστρια Γκράιμς, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά: ένα αγοράκι ονόματι X AE A-XII το 2020 και ένα κοριτσάκι, την Exa Dark Sideræl Musk το 2021, μέσω παρένθετης μητέρας. Τα υποκοριστικά των παιδιών τους είναι X και Υ αντίστοιχα…

 

Πηγή: Protothema.gr