Έκρηξη στην πόλη Μπλάνκεμπουργκ – Βρέθηκε ένας νεκρός

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΥΜΑΤΩΝ

Βρέθηκε ένας νεκρός από τη φονική έκρηξη σε πολυκατοικία στη γερμανική πόλη Μπλάκενμπουργκ.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για την ύπαρξη θυμάτων στην ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Μπλάνκεμπουργκ, στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας. Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία, βρέθηκε ένας νεκρός από τους πυροσβέστες στην πενταόροφη πολυκατοικία. Το πτώμα εντοπίστηκε σε διαμέρισμα. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπάρχει ένας αγνοούμενος.

Όλοι οι ένοικοι του κτιριακού συγκροτήματος απομακρύνθηκαν. Προληπτικά εκκενώθηκαν επίσης ένα νηπιαγωγείο και ένας παιδικός σταθμός που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Η περιοχή έχει αποκλειστεί. Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας. Ο αριθμός των τραυματιών ξεπέρασε τους 25, με τρία ελικόπτερα να μεταφέρουν σε νοσοκομεία σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους.

Το κτίριο έχει 60 διαμερίσματα. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να βγαίνει από τα παράθυρα της πενταόροφης πολυκατοικίας, την ώρα που πυροσβέστες συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης και αναζήτησης τυχόν εγκλωβισμένων.

[[{“fid”:”116597″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”link_text”:null,”attributes”:{“height”:973,”width”:730,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

[[{“fid”:”116596″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”link_text”:null,”attributes”:{“height”:548,”width”:730,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]