Εισβολή στην Ουκρανία: Την αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη καταδικάζει ο Λευκός Οίκος

Αεροπορικά πυρά έπληξαν, νωρίτερα, παιδιατρικό νοσοκομείο στη Μαριούπολη - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε ουκρανικές πόλεις

Για βάρβαρο βομβαρδισμό σε βάρος της Ουκρανίας έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος καταδικάζοντας τη ρωσική αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη που έπληξε παιδιατρικό νοσοκομείο.

Οι εικόνες των τραυματισμένων – από τα πυρά – ασθενών του νοσοκομείου και τα κατεστραμμένα κτίρια συγκλονίζουν την κοινή γνώμη όπως άλλωστε και οι εικόνες των εγκύων που απομακρύνθηκαν από το σημείο των βομβαρδισμών.

«Ως μητέρα, αντιλαμβάνομαι τη φρίκη αυτού του είδους της επίθεσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Έκκληση στη Μόσχα είχε απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ώστε οι Ουκρανοί να καταφέρουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών από τα ρωσικά μαχητικά.

Σε νέες δηλώσεις για την ουκρανική κρίση προχώρησε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Βρετανίδα ομόλογό του, Λιζ Τρας.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο Πούτιν θα αποτύχει και η Ρωσία θα υποφέρει από μια στρατιωτική αποτυχία», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Μπορείς να νικήσεις μια μάχη, όχι όμως έναν πόλεμο. Μπορείς να καταλάβεις μια πόλη, όχι όμως την καρδιά και τον νου των ανθρώπων», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν, ενώ τόνισε ότι στόχος του Πούτιν είναι να επιβάλλει ένα καθεστώς-«μαριονέτα» για να ανατρέψει την υφιστάμενη ουκρανική κυβέρνηση και να θέσει στην εξουσία μια (κυβέρνηση) της αρεσκείας του.

«Η Ρωσία εισέβαλε αδικαιολόγητα στην Ουκρανία και πρέπει να σεβαστεί τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους ώστε ο κόσμος να μπορεί να απομακρύνεται από τις πολιορκημένες περιοχές», συμπλήρωσε ο Μπλίνκεν.