Εισβολή στην Ουκρανία: Στους 249 οι νεκροί άμαχοι την πρώτη βδομάδα του πολέμου – Ενίσχυση 10 δισ. ζητά ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει το κονδύλι ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία - Αγωνία για την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τον τραγικό απολογισμό των νεκρών να αυξάνεται ανησυχητικά. Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 249 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 553 στην Ουκρανία κατά την πρώτη εβδομάδα των συγκρούσεων, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έκανε λόγο για 227 νεκρούς και 525 τραυματίες.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων που καταγράφηκαν από τις 4 π.μ. της 24ης Φεβρουαρίου μέχρι τις 24.00 της 2ας Μαρτίου 2022 προκλήθηκαν από τη χρήση οπλικών συστημάτων που προκαλούν εκρήξεις (όπως βλήματα του πυροβολικού), πυραυλικά και αεροπορικά πλήγματα, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει βοήθεια ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform επικαλούμενο την εφημερίδα The Washington Post.

Σύμφωνα με την πηγές του ουκρανικού πρακτορείου ο Μπάιντεν ελπίζει να βοηθήσει την Ουκρανία που αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση λόγω της ρωσικής εισβολής.

Επισημαίνεται ότι στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η βοήθεια για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ουκρανίας, την προστασία των ηλεκτρικών δικτύων από τις διακοπές και περαιτέρω βοήθεια σε άλλους ευρωπαίους συμμάχους.