Εισβολή στην Ουκρανία: Πρόσθετο στρατιωτικό υλικό ύψους 39 εκατ. δολαρίων στέλνει στην Ουκρανία ο Καναδάς

Στον εξοπλισμό που θα στείλουν οι Καναδοί, περιλαμβάνονται κάμερες που χρησιμοποιούνται σε drones και κατασκευάζει καναδική εταιρεία

Ο Καναδάς θα στείλει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, έχουμε επιβάλει ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις για να τιμωρήσουμε τον Πούτιν και τους ολιγάρχες και σήμερα, ανακοινώνω μια επιπλέον αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία ύψους 50 εκατομμυρίων (καναδικών) δολαρίων», είπε ο Τριντό κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ο Καναδός ηγέτης ανέφερε συγκεκριμένα «έναν αριθμό εξειδικευμένου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων καμερών που χρησιμοποιούνται σε drones, που κατασκευάζει καναδική εταιρεία και τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε να στέλνουμε στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες ημέρες».

«Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να μπορούμε να στέλνουμε εξοπλισμό και βοήθεια παρά τις προκλήσεις στα σύνορα» της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο Τριντό. Εκτός από αυτόν τον εξοπλισμό, ο Καναδάς θέλει να διαθέσει, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της ρωσικής παραπληροφόρησης. «Πρέπει να υπερασπιστούμε την αλήθεια και να επαγρυπνούμε έναντι της παραπληροφόρησης που προσπαθεί να μας παραπλανήσει και να μας διχάσει περαιτέρω», είπε.

Η καναδική κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει στις 14 και 27 Φεβρουαρίου την αποστολή προστατευτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και όπλα και πυρομαχικά. Ο Καναδάς έχει μεγάλη ουκρανική κοινότητα περίπου 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων.