Εισβολή στην Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν Μακρόν και Πούτιν

Ο Γάλλος πρόεδρος συνομίλησε χθες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Τζάστιν Τριντό – Ο Μακρόν επανέλαβε στον Ζελένσκι την πρόθεσή του να ενισχυθεί η στήριξη της Γαλλίας προς την Ουκρανία

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν σήμερα ο Γάλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM. Η επικοινωνία θα γίνει ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με πυραυλικές επιθέσεις της Μόσχας σε Κίεβο και Λβιβ.

Χθες ο Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αλλά και τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Διπλωματικές πηγές του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων ανέφεραν ότι με τον Ουκρανό πρόεδρο η συζήτηση αφορούσε «τις προόδους που έχουν επιτευχθεί» στις συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεσή του να ενισχυθεί η υποστήριξη της Γαλλίας προς την Ουκρανία, πρωτίστως σε ό,τι αφορά τον ανθρωπιστικό τομέα και τον τομέα της άμυνας. Ως προς την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καναδό πρωθυπουργό, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Ευρώπη, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η προσφυγική πτυχή της ουκρανικής κρίσης, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι στον Καναδά υπάρχει σημαντική ουκρανική διασπορά.