Εισβολή στην Ουκρανία – Κρεμλίνο: Fake news ότι η Ρωσία έριξε θερμοβαρική βόμβα και χτυπά αμάχους στα ουκρανικά εδάφη

Ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα δεν θα αλλάξει στάση στο ουκρανικό λόγω των δυτικών κυρώσεων και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνομιλιών σε επίπεδο προέδρων, μεταξύ Πουτιν-Ζελένσκι

Η Ρωσία δεν θα αλλάξει στάση στο Ουκρανικό λόγω των δυτικών κυρώσεων, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πρόσθεσε ότι παρότι ξεκίνησαν απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, δεν σχεδιάζονται συνομιλίες μεταξύ των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας.

Διέψευσε ότι γίνονται ρωσικές επιδρομές εναντίον αμάχων και χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες για χρήση θερμοβαρικής βόμβας και βομβών διασποράς, όπως μετέδωσε το Reuters.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Πεσκόφ, δεν θέλησε να αξιολογήσει την πρόοδο των ρωσικών στρατευμάτων στο πεδίο, κατά την έκτη ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει ως ειδική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστοποίηση της χώρας.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει εάν το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η πρωτεύουσα Κίεβο βρίσκεται υπό τον έλεγχο ναζιστών, παραπέμποντας για απαντήσεις στο ρωσικό στρατό.