15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΕΕ: Πρόταση για άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων μετά την 1η Ιουλίου

13:55
10.06.2020

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει στα κράτη μέλη να ξεκινήσουν να ανοίγουν τα εξωτερικά σύνορα σε ταξιδιώτες εκτός των 27 από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η απόφαση για την χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εναπόκειται στα εθνικά κράτη, ωστόσο ο Μπορέλ ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες συστήνουν μια «σταδιακή και μερική άρση» της απαγόρευσης, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο.

Η Αυστρία πρόκειται να ανοίξει και πάλι τα σύνορά της με την Ιταλία στις 15 Ιουνίου, μετέδωσε πριν από λίγο η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την Rai, η κυβέρνηση της Βιέννης πρόκειται να συμβουλεύσει τους πολίτες της να μην επισκεφθούν στο άμεσο μέλλον την περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι τις περασμένες εβδομάδες η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ζήτησε με έμφαση από την Αυστρία να επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση των πολιτών, χωρίς περιορισμούς, από το συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ.