Quantcast

Δυσαρέσκεια του Anadolu προς τις ΗΠΑ – Ενοχλήθηκε επειδή το Πεντάγωνο δεν «είδε» την «παρενόχληση» στα τουρκικά F-16

Με τίτλο: «Οι ΗΠΑ σιωπούν για την Ελλάδα που κλειδώνει τα τουρκικά F-16 με S-300» το δημοσίευμα παρουσιάζει την απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου

Την ενόχληση του προς τις ΗΠΑ επειδή -όπως υποστηρίζει- δεν αντιδρούν στο υποτιθέμενο «κλείδωμα» τουρκικών μαχητικών F-16, από το σύστημα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η χώρα μας, εξέφρασε το πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU.

Με τίτλο: «Οι ΗΠΑ σιωπούν για την Ελλάδα που κλειδώνει τα τουρκικά F-16 με S-300» το δημοσίευμα παρουσιάζει την απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, στον ανταποκριτή του ANADOLU στην Ουάσινγκτον.

«Η Ελλάδα ανέβασε το επίπεδο των προκλητικών της παρενοχλήσεων κλειδώνοντας τα τουρκικά F-16 που εκτελούσαν αποστολές του ΝΑΤΟ στα ανοιχτά της Κρήτης με συστήματα αεράμυνας S-300, αλλά το Πεντάγωνο δεν τοποθετείται σχετικά με αυτές τις ενέργειες» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Ο ανταποκριτής του ANADOLU έθεσε την ερώτηση στον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Ταξίαρχο Πάτρικ Ράιντερ, εάν: ‘‘Το κλείδωμα των τουρκικών F-16 -που εκτελούσαν αποστολή του ΝΑΤΟ- από τους ελληνικούς S-300, αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά από τις ΗΠΑ’’ Ο εκπρόσωπος αρκέστηκε να απαντήσει : ‘‘Δεν έχω τίποτα να πω γι’ αυτό’’», συνεχίζει.

Στη συνέχεια ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων συνέχισε στο ίδιο επιθετικό κλίμα, ρωτώντας τον Ράιντερ, πως θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ εάν «κάτι τέτοιο γινόταν σε δικά της μαχητικά, στη διάρκεια αποστολής του ΝΑΤΟ» και εάν θα γίνονταν ανεκτό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, υπενθύμισε στον ανταποκριτή του ANADOLU πως στο παρελθόν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε με τους ομολόγους του σε Τουρκία και Ελλάδα «ζητώντας να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στο Αιγαίο μέσω εποικοδομητικού διαλόγου».

Το δημοσίευμα το ANADOLU καταλήγει πως ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου απέφυγε να απαντήσει απευθείας στις ερωτήσεις του Τούρκου ανταποκριτή, βλέποντας το -υποτιθέμενο- ζήτημα που προέκυψε: «ως διπλωματικό και όχι καθαρά στρατιωτικό».