Διακανονισμός Γουάινστιν: 25 εκατ. δολάρια θα διανεμηθούν στις γυναίκες που κακοποιήθηκαν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟ

Διακανονισμό 25 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του πρώην μεγιστάνα του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, με τις 30 και πλέον γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

Το ποσό του διακανονισμού θα μοιραστεί σε ηθοποιούς και πρώην υπαλλήλους του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο διακανονισμός θα πρέπει να εγκριθεί από τα δικαστήρια και από τα εμπλεκόμενα άτομα, αναφέρει το δημοσίευμα του BBC. Όμως, όταν ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, δεν θα πληρώσει ο ίδιος ο Γουάινστιν, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες που χειρίζονται τη χρεοκοπία της εταιρείας του.

Επιπλέον, χάρη στον διακανονισμό, ο Γουάινστιν δεν θα αναγκαστεί να παραδεχθεί την ενοχή του, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.  «Δεν μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω πώς να τον κυνηγήσω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω», δήλωσε η Κάθριν Κένταλ, η οποία είχε καταγγείλει ότι ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά το 1993.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γουάινστιν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με «πι».

Τον επόμενο μήνα ο πρώην παραγωγός ταινιών θα βρεθεί αντιμέτωπος εκ νέου με τη δικαιοσύνη κατηγορούμενος αυτήν τη φορά για σεξουαλική επίθεση και βιασμό. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι βίασε μια γυναίκα το 2013, όπως και ότι είχε αναγκάσει την ίδια να του κάνει στοματικό σεξ το 2006.  Κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος αρνείται επικαλούμενος το στοιχείο της συναίνεσης. Εάν καταδικαστεί ο Γουάινστιν θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο Γουάινστιν τον Μάιο του 2018 είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Ομως, την Τετάρτη η εγγύησή του ανέβηκε από το 1 εκατ. δολάρια στα 5 εκατ. δολάρια, καθώς ο εισαγγελέας τον κατηγόρησε ότι παραποίησε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».