Χερσώνα:΄Εκρηξη σε αυτοκίνητο Ρώσου αντικυβερνήτη -Τραυματίστηκε ο ίδιος, νεκρός ο οδηγός του

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ρωσικών κατοχικών αρχών της περιοχής της Χερσώνας τραυματίστηκε τη Δευτέρα, μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητό του

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ρωσικών κατοχικών αρχών της περιοχής της Χερσώνας τραυματίστηκε τη Δευτέρα, μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητό του, αλλά η κατάστασή του είναι «σταθερή», μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.

Ο Βιτάλι Μπουλιούκ, πρώτος αντικυβερνήτης στη Χερσώνα, την οποία προσάρτησε η Ρωσία στα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά δεν την ελέγχει πλήρως, τραυματίστηκε όταν σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητό του, ανέφερε ο τοπικός υπουργός Υγείας Βαντίμ Ιλμίεφ.

Ο Βαντίμ Ιλμίεφ διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι «η κατάστασή του είναι σταθερή, τα τραύματα είναι μέτριας σοβαρότητας». Ο Μπουλιούκ, που έχει κυρίως οικονομικές αρμοδιότητες, παραμένει νοσηλευόμενος.

Σύμφωνα με τον Ιλμίεφ, ο οδηγός του οχήματος σκοτώθηκε επί τόπου. Η έκρηξη οφειλόταν σε νάρκη και το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, υποστήριξε.

Ο Ιλμίεφ δεν είπε σε ποια περιοχή έγινε η έκρηξη. Οι ρωσικές δυνάμεις αναγκάστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου να αποσυρθούν από ένα τμήμα της Χερσώνας, μετά την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί.