Αντόνιο Παντζέρι: Υπό άκρα μυστικότητα η κατάθεση του – Τους «δίνει» όλους

Κρίνεται το μέλλον της Εύας Καϊλή

Τις εξελίξεις στο σκάνδαλο του QatarGate παρακολουθούν ευρωπαίοι αξιωματούχοι με τεράστιο ενδιαφέρον αφού ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, πρόκειται να καταθέσει στην βελγική δικαιοσύνη υπό άκρα μυστικότητα και σε άγνωστη έως τώρα τοποθεσία.

Κατάθεση «φωτιά»

Η κατάθεση του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η τοποθεσία, αλλά ούτε καν ο χρόνος στον οποίο θα τεθεί ξανά ενώπιον των Αρχών.

Με το 5σελιδο μνημόνιο που έχει υπογράψει με τις βελγικές Αρχές, δεσμεύεται να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια δίνοντας ονόματα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος.

Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει την κόρη, τη γυναίκα του αλλά και τον εαυτό του μειώνοντας την ποινή του στον έναν χρόνο.

Αν δεν πει την αλήθεια, το μνημόνιο θα ακυρωθεί και οι συνέπειες για τον ίδιο θα είναι οδυνηρές αφού είναι ήδη 68 ετών και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει όταν θα είναι 72.

Κρίνεται το μέλλον της Εύας Καϊλή

Ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι έχει δώσει ήδη ονόματα, μεταξύ αυτών και της Εύας Καϊλή.

«Ξέρουν ήδη με ποιον μιλούσε ο Παντζέρι6 μήνες τον παρακολουθούσαν και δεν ακούστηκε το όνομα της Καϊλή», σημειώνει ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, μετά από 45 ημέρες εγκλεισμού μακριά από την οικογένειά της, τα αποθέματα δύναμης και θάρρους λιγοστεύουν, ωστόσο συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της.

«Δεν είναι αξιόπιστος ο κύριος Παντζέρι. Δεν μπορεί να πει παρά μόνο κουβέντες ότι κάπου την έχει δει».

Ζητούν να γυρίσουν στην Ιταλία

Την ίδια ώρα, τόσο η κόρη του Παντζέρι, Σίλβια, όσο και η σύζυγός του Μαρία, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης κατά της απόφασης έκδοσής τους στο Βέλγιο.

Οι δύο υποθέσεις θα εξετασθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας στις 31 Ιανουαρίου.

Ένα ακόμη πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, ο Ιταλός κεντροαριστερός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποποιήθηκε τη βουλευτική του ασυλία και δήλωσε ότι δε φέρει καμία ποινική ευθύνη σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatar Gate.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή νομικών υποθέσεων θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.

Την ερχόμενη Πέμπτη, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην τελευταία του κατάθεση, εκτός από το Κατάρ και το Μαρόκο, έβαλε στο κάδρο του σκανδάλου και τη Μαυριτανία.