Αντιδρά η Ρωσία στην αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

«ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στην ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι προτίθεται να στείλει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη.

«Η Ρωσία καταδικάζει οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της Λιβύης από ξένη δύναμη αλλά καλωσορίζει τις προσπάθειες επίλυσης της διαφοράς», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, κληθείς να σχολιάσει τις προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε επανειλημμένως πει πώς βλέπει η Ρωσία την κρίση στη Λιβύη. Επιδιώκουμε μία άμεση λύση της διένεξης και το τέλος της αιματοχυσίας στη χώρα», πρόσθεσε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, ότι η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, από τη στιγμή που το ζήτησε η βορειοαφρικανική χώρα και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει νομοθεσία για την ανάπτυξη των στρατευμάτων στο τουρκικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι στις 8 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθεί και η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Λιβύη.