Ανησυχούμε ότι το Κίεβο θα χρησιμοποιήσει «βρόμικη βόμβα», λέει ο Σοϊγκού

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Τούρκο και τον Γάλλο ομόλογό του για την κατάσταση στην Ουκρανία

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία στη διάρκεια μιας σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επανέλαβε στον Χουλουσί Ακάρ τις ανησυχίες που εξέφρασε νωρίτερα σήμερα,στο Γάλλο ομόλογό του για το ενδεχόμενο χρήσης μιας «βρόμικης βόμβας» από την Ουκρανία, προκειμένου να κλιμακωθεί η πολεμική ένταση.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν παρουσίασε κάποιες αποδείξεις για να υποστηρίξει τον παραπάνω ισχυρισμό.

Η λεγόμενη «βρόμικη βόμβα» συνδυάζει ραδιενεργό υλικό με συμβατικά εκρηκτικά.

Νωρίτερα σήμερα ο Σοϊγκού είχε εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες στον Γάλλο ομόλογό του στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Σοϊγκού και του Γάλλου υπουργού Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνί που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Σοϊγκού είπε ότι ο πόλεμος έχει την τάση να εξελίσσεται σε μία «ευρεία, μη ελεγχόμενη κλιμάκωση» της σύγκρουσης.