Αναζωπύρωση στη Συρία: Επιχείρηση Κούρδων κατά των τζιχαντιστών, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι Κούρδοι μαχητές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα έπειτα από μια επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ, εναντίον του αρχηγείου τους στη Ράκα που προκάλεσε έξι θανάτους στις τάξεις τους

Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επιχείρηση κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε συνεργασία με τον υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών διεθνή συνασπισμό, τρεις ημέρες μετά μια φονική επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

 

Οι Κούρδοι μαχητές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα έπειτα από μια επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ, εναντίον του αρχηγείου τους στη Ράκα που προκάλεσε έξι θανάτους στις τάξεις τους.

«Στις 29 Δεκεμβρίου, οι δυνάμεις μας, με τη συμμετοχή (…) του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ, εξαπέλυσαν την επιχείρηση «αστραπή του αλ-Τζαζίρα», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια συμμαχία μαχητών στην οποία κυριαρχούν οι Κούρδοι.

Ο διεθνής συνασπισμός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή του στην επιχείρηση.

Η τελευταία έχει σκοπό να «εξαλείψει τους τρομοκρατικούς πυρήνες του ΙΚ (…) και να τους εκδιώξει εκτός των ζωνών που ήταν το θέατρο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων», αναφέρουν οι ΣΔΔ.