Αμβλώσεις: Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν επεμβάσεις

Γυναίκες παραχωρούν μέσω TikTok τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ακύρωση του νόμου Roe vs. Wade στις ΗΠΑ, που στερεί στις γυναίκες το δικαίωμα για άμβλωση.

Κάθε πολιτεία θα αποφασίσει μόνη της πώς θα χειριστεί το θέμα των αμβλώσεων, αν και υπάρχει ο φόβος πάνω από 20 πολιτείες να αρχίσουν να απαγορεύουν σε γυναίκες να προχωρήσουν σε επεμβάσεις, αναγκάζοντάς τις έτσι να ταξιδέψουν, σε περίπτωση που θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση.

Γυναίκες ωστόσο από όλο τον κόσμο δείχνουν την αλληλεγγύη τους ανοίγοντας τις πόρτες τους σε όσες το έχουν ανάγκη. Για τον λόγο αυτό, οι χρήστες του TikTok αποφάσισαν να βοηθήσουν τις γυναίκες με έναν πρωτότυπο τρόπο.

 

@tootsie71193 I really wanted to avoid this trend, but…. #together #women #womensrights #whatfreedom #ifwegodownthenwegodowntogether ♬ Paris – The Chainsmokers

Προσφέρουν δωρεάν χώρο

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που αναρτούν στη δημοφιλή πλατφόρμα, οι χρήστες αναφέρουν πως προσφέρουν εντελώς δωρεάν χώρο στο σπίτι τους για όσες γυναίκες θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να μην έχουν επιπλέον έξοδα.

Μάλιστα, στα βίντεό τους δεν κατονομάζουν τις αμβλώσεις, αλλά χρησιμοποιούν «κωδικούς». Ειδικότερα, αναφέρουν τις περιοχές που μένουν και λένε ότι «αν δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ στην περιοχή σας, σας περιμένω εδώ».

 

@unmaskingwithchloe If you think we’re safe in the UK, think again #roevwade #abortionrights #abortionisahumanright #abortioncareishealthcare #womensrightsmatter #womensrightsarehumanrights #ifwegodownthenwegodowntogether ♬ What would you do – Bitch

Θα απαγορεύσουν την μετακίνηση;

Δικαστής της Λουιζιάνας ανέστειλε χθες, Δευτέρα, προσωρινά την ισχύ των νόμων που απαγορεύουν στις γυναίκες σε αυτήν την πολιτεία τις αμβλώσεις, μετά την πρόσφατη ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο ιστορικής απόφασης που νομιμοποιούσε το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Το πολύ συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την Παρασκευή την εμβληματική απόφαση στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973, η οποία εγγυάτο για σχεδόν 50 χρόνια το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης τους, επιστρέφοντας στην κάθε πολιτεία τη δυνατότητα να επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις.