Άμστερνταμ: Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για την απευθέρωση ομήρων στο κατάστημα της Apple (Φώτο & Βίντεο)

Οι ειδικές δυνάμεις συνδράμουν στην επιχείρηση

Αρκετά άτομα κατάφεραν να φύγουν από το κατάστημα της Apple σε κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ, όπου ένοπλος κρατά ομήρους, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ολλανδικής αστυνομίας.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την εξέλιξη της επιχείρησης.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, αστυνομικοί εκκένωσαν την πλατεία που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του εμπορικού κέντρου του Άμστερνταμ και ζήτησαν από τους περιοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη βγουν προσπαθώντας να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένας άνδρας με παντελόνι παραλλαγής και μαύρη κουκούλα να απειλεί με όπλο υπάλληλο του καταστήματος.

Στο Άμστερνταμ, τη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, καταγράφηκαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας το 2021, υποχρεώνοντας τις εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των συσκευών που διατηρούν στα καταστήματα για να περιορίσουν τις απώλειες σε ανάλογες επιθέσεις. Ωστόσο, καμία από τις προηγούμενες ληστείες δεν σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Χαρακτηριστική είναι μία ανάρτηση που δείχνει τον ένοπλο να κάθεται απέναντι από τον όμηρο, του οποίου τα χέρια φαίνεται να είναι δεμένα πισθάγκωνα, ενώ δίπλα του υπάρχει ένα όπλο.

Μάλιστα, ο χρήστης που «ανέβασε» τη συγκεκριμένη φωτογραφία, σχολιάζει «τι γυρεύει το όπλο δίπλα στον όμηρο;», ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει να διατυπώνουν ακόμα και υποψίες περί «συνεργασίας» μεταξύ ομήρου και ενόπλου, ακριβώς λόγω της συγκεκριμένης φωτογραφίας: 

Σύμφωνα με βίντεο που ανέβασαν μέσα ενημέρωσης, η DSI, μονάδα ειδικών δυνάμεων της ολλανδικής αστυνομίας, έφτασε στο σημείο για να απελευθερώσει ομήρους και να συλλάβει τον ένοπλο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ζητά δύο εκατ. ευρώ σε bitcoin, ειδάλλως απειλεί ότι θα ανατινάξει το κατάστημα.