Αμπράμοβιτς: Στην Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε το ιδιωτικό του αεροσκάφος

Είχε βρεθεί στο Ισραήλ με πτήση από τη Μόσχα - Από το Τελ Αβίβ έπρεπε να φύγει μετά από λίγες ώρες παραμονής - Είναι μεταξύ των επτά Ρώσων δισεκατομμυριούχων που το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ρώσος ολιγάρχης, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος βιώνει τις τελευταίες ώρες τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τη Μεγάλη Βρετανία λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αμπράμοβιτς εθεάθη αρχικά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ τη Δευτέρα, λίγο πριν ένα τζετ που συνδέεται με αυτόν απογειωθεί για την Κωνσταντινούπολη. Ο ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, καθόταν στο VIP lounge του αεροδρομίου με μια μάσκα τραβηγμένη στο πηγούνι του.

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα, ήταν μεταξύ των επτά Ρώσων δισεκατομμυριούχων που προστέθηκαν στον βρετανικό κατάλογο κυρώσεων την Πέμπτη στο πλαίσιο των προσπαθειών απομόνωσης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς πάντως, αρνήθηκε ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν.

Σύμφωνα με το Reutrers, ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FLIGHTRADAR24 ανέφερε ότι το αεροσκάφος, το οποίο έχει τον αριθμό ουράς LX-RAY, ένα μεγάλο επιχειρηματικό αεροσκάφος Gulfstream, προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά την αναχώρησή του από το Ισραήλ.