Αλγερία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τις πυρκαγιές

Δύο γυναίκες, μια 58χρονη και η κόρη της, ηλικίας 31 ετών, σκοτώθηκαν στο Σετίφ, στην ανατολική Αλγερία. Το πύρινο μέτωπο κατέστρεψε πολλά σπίτια στα χωριά της περιοχής

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα στη βόρεια Αλγερία, όπως ανέφεραν η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλούς δρόμους και οι φλόγες πλησιάζουν σε πόλεις.

Πυρκαγιές έχουν αναφερθεί σε 14 περιφέρειες της χώρας.

Δύο γυναίκες, μια 58χρονη και η κόρη της, ηλικίας 31 ετών, σκοτώθηκαν στο Σετίφ, στην ανατολική Αλγερία. Το πύρινο μέτωπο κατέστρεψε πολλά σπίτια στα χωριά της περιοχής.

Στο Σουκ Αχράς, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, οι κάτοικοι έτρεχαν να φύγουν για να γλιτώσουν. Τέσσερις άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα και άλλοι 41 νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνολικά 350 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη βοήθεια ελικοπτέρων, δίνουν μάχη με 39 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

 

Κάθε χρόνο ξεσπούν δασικές πυρκαγιές στη βόρεια Αλγερία, όμως το φαινόμενο αυτό επιδεινώνεται την τελευταία περίοδο, λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Το καλοκαίρι του 2021 τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 1 εκατ. στρέμματα έγιναν στάχτη.