Αλεξέι Ναβάλνι: Αμφισβητεί τη γνησιότητα των αποτελεσμάτων για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Ρωσία

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Καταπέλτης εμφανίστηκε χθες τόσο σε γραπτές δηλώσεις του όσο και σε βίντεο.

 

Ο κύριος αντίπαλος του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Αλεξέι Ναβάλνι, χαρακτήρισε «τεράστιο ψέμα» τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ρωσία, που δείχνουν πως οι πολίτες εγκρίνουν την συνταγματική αναθεώρηση.

Η αναθεώρηση θα επιτρέψει συγκεκριμένα στον Βλαντίμιρ Πούτιν να διατηρηθεί στην εξουσία έως το 2036, με τον Ναβάλνι να κάνει λόγο για παραποίηση των αποτελεσμάτων.

Σε μπλογκ του κατήγγειλε τα αποτελέσματα και κάλεσε τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν για τις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Στο Twitter ο Ναβάλνι έγραψε επίσης ότι «τίποτα δεν θα διευθετηθεί χωρίς να βγούμε στον δρόμο», αποφεύγοντας ωστόσο να καλέσει σε διαδηλώσεις στο άμεσο μέλλον.

Οι Ρώσοι ψήφισαν σε ποσοστό 73,55% υπέρ των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που ζητούσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κυρίως αυτή που του ανοίγει τον δρόμο για να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036. Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν το 26,55% των εκλογικών τμημάτων διάσπαρτων στην τεράστια ρωσική επικράτεια και ανακοινώθηκαν από την κεντρική εκλογική Επιτροπή, ενώ τα τελευταία εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας) στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, έπειτα από ψηφοφορία που διήρκησε μια εβδομάδα.