Ακάρ: Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το θέμα των F-16

«Στο σημείο που έχουμε φτάσει, παρακολουθούμε ότι το θέμα προχωρά θετικά»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για το θέμα των F-16, ενόψει της συνάντησης, του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ ο Ακάρ είπε: «Στο σημείο που έχουμε φτάσει, παρακολουθούμε ότι το θέμα προχωρά θετικά. Λαμβάνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες. Η στενή μας συνεργασία με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ συνεχίζεται.

Στην αντιπροσωπεία και τις διμερείς συναντήσεις, τους εκφράσαμε ότι αναμένουμε θετικά και συγκεκριμένα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί και τους ήραν. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε συναλλαγή με περιορισμούς».

Στην Άγκυρα επικρατεί αγωνία για την έκβαση της κρίσιμης συνάντησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον.

Η Τουρκία περιμένει έστω μια θετική δήλωση από την αμερικανική πλευρά για τα F-16, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο θετικά, καθώς η Ουάσινγκτον βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με την επιθετική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και τα εμπόδια που θέτει για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Στο τραπέζι της συζήτησης των δύο υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να μπουν και αυτά τα θέματα, με την Άγκυρα να περιμένει με αγωνία τα μηνύματα που θα στείλει ο Άντονι Μπλίνκεν.