Τα ρεκόρ του Sebastien Loeb

Η επιστροφή του Γάλλου στο WRC συνοδεύτηκε από άλλο ένα ρεκόρ

Μόλις μια εβδομάδα μετά τον τερματισμό του στη δεύτερη θέση του μαραθωνίου Ράλλυ Ντακάρ, ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC Sebastien Loeb με την 80ή νίκη της καριέρας του στο θεσμό, που πέτυχε στο Μόντε Κάρλο, έσπασε κι ένα ρεκόρ που ως τώρα του είχε… ξεφύγει.

Ο 47 ετών και 331 ημερών Γάλλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής αγώνα του WRC, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Σουηδό θρύλο των ράλλυ, Bjorn Waldegard, ο οποίος το κατείχε από 1990, όταν κέρδισε το Ράλλυ Σαφάρι σε ηλικία 46 ετών και 155 ημερών.

Ο Γάλλος που θα γίνει 48 ετών στις 26 Φεβρουαρίου, οδηγώντας το Ford Puma Rally1 της M-Sport σε μια έκτακτη, μοναδική συμμετοχή, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ατυχία του συμπατριώτη του Sebastien Ogier, ο οποίος είχε ένα κλατάρισμα και μια ποινή 10’’ για jumpstart στις δύο τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα.

Επικρατώντας με διαφορά 10,5 δλ, ο Loeb πήρε την 80ή νίκη του και μεγάλωσε την απόσταση από τον Ogier που έχει μόλις (!) 54, ενώ οι 6 Ειδικές διαδρομές που κέρδισε στον συγκεκριμένο αγώνα ανεβάζουν το ρεκόρ του σε 931, εμπρός από τις 873 νίκες σε Ειδικές Διαδρομές του Markku Alen.

 

Επιπλέον στο Monte Carlo του 2022 ο Loeb βρέθηκε για 120η φορά στο podium ενός αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την απόσταση από τον δεύτερο Carlos Sainz με 97.

Πρακτικά ο Loeb οδήγησε για 14 ημέρες στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση του Dakar την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου και τρεις ημέρες μετά μπήκε στο Puma Rally1, ένα ολοκαίνουριο υβριδικό αυτοκίνητο, με μια νέα συνοδηγό (την Isabelle Galmiche). Και παρά τη σωματική καταπόνηση και την τεράστια διαφορά των φιδίσιων παγωμένων δρόμων των γαλλικών Άλπεων από τους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας, κατάφερε να επικρατήσει και να γίνει ο πρώτος νικητής της νέας υβριδικής εποχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Πηγή: Motorone.gr