Σε δημοπρασία ένα Opel Kadett A του ’64 σε άριστη κατάσταση (Βίντεο)

Ένα Opel Kadett A που κατασκευάστηκε το 1964 είναι διαθέσιμο σε δημοπρασία. Ξεχωρίζει από τα Vintage αυθεντικά στοιχεία και έχει εμπλουτιστεί με σημερινές τεχνολογικές καινοτομίες

Νίκος Μιχαλόπουλος

Το Opel Kadett A που εμφανίζεται στο AutoHunter, την ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών με επικεφαλής το ClassicCars.com. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα Opel Kadett A του 1964. Ως μέρος της σειράς βίντεο του YouTube, ο ιδιοκτήτης του Kadett μοιράζεται τη μοναδική ιστορία του αυτοκινήτου στο AutoHunter Cinema.

Αυτό το δίθυρο Kadett A του 1964 βάφτηκε ξανά στο αρχικό κόκκινο ως μέρος μιας τριετούς διαδικασίας αποκατάστασης που ολοκληρώθηκε το 2021, όπως αποδεικνύει το πιστοποιητικό αναπαλαίωσης.  Όλες οι σκουριασμένες περιοχές έχουν αντικατασταθεί με νέο μέταλλο και ολόκληρο το αμάξωμα έχει τριφτεί και φινιριστεί.  Ένα επίπονο έργο που σχεδιάστηκε για να του δώσει πίσω την παλιά του λάμψη, επαναφέροντας στην μνήμη τις δόξες του παρελθόντος.

Το εσωτερικό διαθέτει δίχρωμα εμπρός μπάκετ καθίσματα βινυλίου με επένδυση ασπρόμαυρου και ασορτί πίσω κάθισμα.  Για να μην δίνει όμως την εντύπωση ξεπερασμένου αυτοκινήτου, στο τεχνολογικό μέτωπο έχει ενημερωθεί με θύρες USB.

Το Opel Kadett A τροφοδοτείται από έναν ανακατασκευασμένο, υδρόψυκτο 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 1,0 λίτρων με ηλεκτρικό σύστημα 6 volt.  Ο κινητήρας διαθέτει ανακατασκευασμένο καρμπυρατέρ, ρουλεμάν ανάρτησης προωστικού άξονα και γεννήτρια.  Ένα χειροκίνητο κιβώτιο 4 ταχυτήτων μεταδίδει τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

Επιπλέον, το Opel Kadett A που δημοπρατείται διαθέτει ατσάλινους τροχούς 12 ιντσών με επιχρωμιωμένα τάσια, χρωμιωμένους διακοσμητικούς δακτυλίους και ελαστικά radial.  Τοποθετήθηκαν νέα τακάκια φρένων, κύριος κύλινδρος και ελαστικοί σωλήνες.  Το πακέτο περιλαμβάνει μια πινακίδα κυκλοφορίας της Αριζόνα, έγγραφα, αποδείξεις, εγχειρίδιο οδηγιών, εργαλεία και κουτί πρώτων βοηθειών.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε την σελίδα του AutoHunter, όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, καθώς και μια συλλογή φωτογραφιών.  Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου 2022. Στο μεταξύ, μπορείτε να τη θαυμάσετε σε όλο της το μεγαλείο με το βίντεο που δημοσίευσε ο οίκος δημοπρασιών που αναφέρουμε παρακάτω: