Η Nissan e.dams στοχεύει ψηλά, ενόψει των εναρκτήριων αγώνων της όγδοης σεζόν στην Formula E

Μετά από τις δυνατές δοκιμές προετοιμασίας, η ομάδα επιστρέφει στη Σαουδική Αραβία, για τους γύρους 1 και 2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2021/22

Η ομάδα Formula E της Nissan e.dams, επιστρέφει στη Σαουδική Αραβία για τέταρτη συνεχή χρονιά, για τους εναρκτήριους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2021/22.

Οι εναρκτήριοι, διπλοί και νυχτερινοί αγώνες της 8ης σεζόν, θα διεξαχθούν στην  πίστα Diriyah, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Μετά από τις δυνατές δοκιμές προετοιμασίας τον περασμένο μήνα στη Βαλένθια της Ισπανίας, οι αγώνες στην  Diriyah θα είναι οι  πρώτοι για τον  πολλά υποσχόμενο οδηγό  Maximilian Günther με την Nissan e.dams. Ο Γερμανός, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει ήδη επιδείξει εξαιρετικό ρυθμό με τρεις νίκες στη Formula E.

Εν τω μεταξύ, ο πολύ επιτυχημένος βετεράνος Sébastien Buemi συνεχίζει για τέταρτη σεζόν με την ομάδα, έχοντας υπογράψει συνεργασία με την Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία  από την πρώτη συμμετοχή της στη Formula E, το 2018.

Η όγδοη σεζόν θα είναι η τελευταία με τους ισχύοντες κανονισμούς της Formula E, με τα αυτοκίνητα Gen2 να προσφέρουν περισσότερες επιδόσεις από ποτέ. Το “απόθεμα”  ισχύος έχει αυξηθεί κατά 20 kW σε 220 kW σε Race Mode και κατά 15 kW σε 250 kW σε Attack Mode. Παράλληλα, μια νέα μορφή προκριματικών που περιλαμβάνει τακτικές  head-to-head και μικρότερες ελεύθερες δοκιμές  θα κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για τους οδηγούς και τις ομάδες,  προσφέροντας  ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό στους φίλους του σπορ.

Και σε αυτή τη σεζόν,  η ομάδα θα συνεχίσει να συνδέει την παρουσία της στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, με τα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. Ο Buemi θα αγωνιστεί ξανά με το #23 Nissan Ariya, που πήρε το όνομά του από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover SUV της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Günther θα αγωνιστεί με  το #22 Nissan LEAF, που πήρε το όνομά του από το γνωστό EV της Nissan που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010.

Στην Diriyah, οι οδηγοί θα αγωνιστούν για πρώτη φορά με μια εντυπωσιακή νέα εμφάνιση, ειδικά σχεδιασμένη για την όγδοη σεζόν. Η σχεδίαση είναι μια εξέλιξη του αναγνωρίσιμου θέματος κιμονό της ομάδας, με προεξέχουσες φωτεινές κόκκινες ανταύγειες που επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή της Nissan να φέρει τον ενθουσιασμό και τις επιδόσεις της τεχνολογίας των EVs της.

“Μετά από τις δοκιμές προετοιμασίας στη Βαλένθια, είμαστε πανέτοιμοι και ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούμε ξανά στην Diriyah”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, παγκόσμιος διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. “Όλοι ανυπομονούμε για τη σεζόν που έρχεται  και θα δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε καλά αποτελέσματα στην πίστα. Στόχος μας δεν είναι μόνο να παλέψουμε για να επιστρέψουμε στην κορυφή της βαθμολογίας,  αλλά και να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη Formula E ως την τέλεια πλατφόρμα για την προώθηση της τεχνογνωσίας της Nissan στην ηλεκτροκίνηση και την ενίσχυση της ισχυρής μας δέσμευσης για βιωσιμότητα.”

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.