Η νέα Porsche 911 GT3 RS εξελίσσεται στο Nurburgring και φαίνεται αρκετά… ιδιαίτερη (Βίντεο)

Η κορυφαία έκδοση της 911 δείχνει τα δόντια της στην πίστα!

Νίκος Μιχαλόπουλος

Η Porsche 911 GT3 RS του 2022 εξελίσσεται έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο εστιασμένη στην πίστα από τους προκατόχους της και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να βάζει το αυτοκίνητο στους ρυθμούς της στο Nurburgring.

Οι φωτογράφοι κατάσκοποι μπόρεσαν πρόσφατα να βιντεοσκοπήσουν το αυτοκίνητο να οδηγείται ακριβώς στα όριά του γύρω από την πίστα και καθώς τα αυτοκίνητα παραγωγής προχωρούν, λίγα θα είναι τόσο κατάλληλα για οδήγηση σε πίστα υψηλής ταχύτητας όσο η GT3 RS 992.

Όπως έχουμε δει με κατασκοπευτικές λήψεις στο παρελθόν, η νέα GT3 RS θα ξεχωρίσει αμέσως από την«κανονική» GT3 χάρη στην παρουσία μιας πολύ μεγαλύτερης πίσω πτέρυγας που μοιάζει σαν να έχει βγει απευθείας από το αγωνιστικό αυτοκίνητο GT3 Cup. Αυτό το νέο φτερό αναμφίβολα θα βοηθήσει στη βελτίωση της κάθετης δύναμης στους πίσω τροχούς και θα διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο είναι ακόμα πιο γρήγορο σε μια πίστα. Κοιτάξτε προσεκτικά και θα παρατηρήσετε ότι η πτέρυγα είναι ενεργή, ανοίγει όταν ο οδηγός επιταχύνει και κλείνει με δυνατό φρενάρισμα.

Αλλού, μπορούμε να δούμε ότι η νέα 911 GT3 RS διαθέτει διευρυμένους αεραγωγούς στο καπό και έχει διακοσμηθεί με κάποια επένδυση αμαξώματος στο πίσω μέρος της. Διαθέτει επίσης περσίδες στους μπροστινούς θόλους των τροχών.

Η τροφοδοσία του αυτοκινήτου θα είναι, φυσικά, ένας εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας. Ορισμένες φήμες ισχυρίζονται ότι αυτός ο κινητήρας θα έχει χωρητικότητα 4,2 λίτρων, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο GT3 πριν από αυτόν και θα τον βοηθήσει να αποδίδει έως και 572 ίππους, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 513 ίππους του απερχόμενου μοντέλου.

Η Porsche αναμένεται να αποκαλύψει το νέο αυτοκίνητο κάποια στιγμή φέτος.

Δείτε σε δράση την νέα Porsche GT3 RS στο βίντεο που ακολουθεί: