Γερμανία: Μία στις τέσσερις BMW που παραδίδονται σήμερα, είναι, είτε ηλεκτρική, είτε plug-in υβριδική

Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, περίπου 41.900 ηλεκτροκίνητες BMW και 8.820 ηλεκτροκίνητα MINI είχαν παραδοθεί σε πελάτες

Μία στις τέσσερις BMW που παραδίδονται σήμερα στη Γερμανία, είτε διατίθεται με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ή είναι plug-in υβριδική. Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, περίπου 41.900 ηλεκτροκίνητες BMW και 8.820 ηλεκτροκίνητα MINI είχαν παραδοθεί σε πελάτες.

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE, ήδη συγκεντρώνει γύρω στο 20% των πωλήσεων της μάρκας MINI. Το γκρουπ BMW έχει σχεδόν διπλασιάσει τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων στη Γερμανία συγκριτικά με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Τέλος, πριν λίγες ημέρες βγήκαν οι πρώτες BMW i4 στους δρόμους. Πρόκειται για μοντέλο που συνδυάζει σπορ στυλ και κομψή σχεδίαση. Το τετράθυρο Gran Coupé είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BMW που είναι προσανατολισμένο στις δυναμικές επιδόσεις. Η εντυπωσιακή δυναμική συμπεριφορά και η υψηλή αυτονομία επιτυγχάνονται με την αξιοποίηση της ισχύος της αποδοτικής τεχνολογίας κίνησης και με μία ευφυή ελαφριά δομή.