Υπέρ του Τζόκοβιτς ο Κύργιος: Δεν είναι απειλή για την Αυστραλία

Ήρθε απλά να παίξει τένις», είπε

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Νικ Κύργιος για την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, να ακυρώσει για δεύτερη φορά την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

 

 

«Ο Χοκ είπε ότι είναι απειλή για τα σύνορά μας (σ.σ. ο Νόβακ Τζόκοβιτς). Δεν είναι. Είναι σαν να είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής αυτή την στιγμή. Είναι εδώ για να παίξει τένις, δεν κάνει τίποτα σε κανέναν» είπε αρχικά ο Κύργιος και συμπλήρωσε:

«Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μελβούρνης έχει υπάρξει απαίσια τα τελευταία δύο χρόνια. Καταλαβαίνω την οργή επειδή δεν έχει εμβολιαστεί και πήρε ιατρική εξαίρεση, αλλά είχε τα χαρτιά».

Ο Νικ Κύργιος δεν άφησε ασχολίαστες και τις αντιδράσεις άλλων μεγάλων αθλητών του τένις, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ράφαελ Ναδάλ. «Ως άνθρωπος σίγουρα αισθάνεται απομονωμένος από εμάς τους υπόλοιπους. Νιώθει ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον του, σαν μην κάνει τίποτα σωστό. Μου έστειλε προσωπικό μήνυμα στο Instagram και μου είπε “ευχαριστώ για τη στήριξη”. Δεν περίμενε ότι θα ήμουν εγώ αυτός που θα τον στήριζε» είπε ο Κύργιος και πρόσθεσε:

«Ανθρώπινα, χρειάζεται στήριξη από τους άλλους παίκτες. Ο Τσιτσιπάς, εντάξει, καταλαβαίνω ότι έχεις τις απόψεις του. Ο Μάρεϊ πάντα θα πει το σωστό πράγμα. Ο Ναδάλ, ό,τι νά ‘ναι. Αλλά αδερφέ, πού είναι η στήριξη; Φανταστείτε πώς αισθάνεται, πιθανότατα χρειάζεται στήριξη από τους παίκτες και την παίρνει από εμένα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κρατείται σε ξενοδοχείο για μετανάστες, ζήτησε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, ένα πάνελ 3 δικαστών κατά την ακροαματική διαδικασία της έφεσης που έχει καταθέσει, ούτως ώστε σε περίπτωση που η απόφαση είναι υπέρ του να μην υπάρξει η δυνατότητα νέας προσφυγής.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιδιώκει η διαδικασία να προχωρήσει με έναν δικαστή.