Βρετανικά ΜΜΕ: Καταγγέλλουν σκάνδαλο με τον κλιματισμό στο ΗΠΑ-Αγγλία

Τι αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα

Η FIFA αναφέρει ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με τον κλιματισμό του γηπέδου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Αγγλίας με τις ΗΠΑ, παρότι αρκετοί από τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραπονέθηκαν ότι έκανε πολύ ζέστη και ρεπορτάζ τονίζουν ότι ο κλιματισμός έκλεισε μία ώρα πριν την το ματς.

 

 

 

 

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Daily Mail» ο κλιματισμός στο στάδιο «Al Bayt» όπου διεξήχθη το παιχνίδι της Αγγλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες (0-0) απενεργοποιήθηκε μία ώρα πριν από την σέντρα μετά από αίτημα του διευθυντή επιχειρήσεων της FIFA.

Ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι συνθήκες ήταν αισθητά πιο ζεστές κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας των δύο ομάδων το βράδυ της Παρασκευής στο Μουντιάλ 2022 από ό,τι κατά τη διάρκεια του αγώνα των Άγγλων κόντρα στο Ιράν.

Αν και δεν υπάρχει κάποια πρόταση να γίνει επίσημη καταγγελία, άνθρωποι από την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σχολίασαν το πόσο ζέστη ένιωθαν μετά το παιχνίδι. Οι συνθήκες εξετάζονται αγώνα προς αγώνα. Εάν είναι απαραίτητο, οι θερμοκρασίες τείνουν να ορίζονται στους 24 βαθμούς Κελσίου για κάθε ματς και το παιχνίδι της Αγγλίας δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Σε μερικά από τα μεταγενέστερα παιχνίδια, ο κλιματισμός έκλεισε επίσης μια ώρα πριν από την σέντρα.

Δεν απάντησε η FIFA

Η FIFA δεν παρείχε στην Daily Mail, τα ακριβή στοιχεία ελέγχου των καιρικών συνθηκών -τη θερμοκρασία wet Bulb όπως ονομάζεται- η οποία συνδυάζει τη ζέστη, την υγρασία και άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γωνίας του ήλιου και της ταχύτητας του ανέμου και η οποία χρησιμοποιήθηκε στη Βραζιλία για τον καθορισμό των cooling breaks.

Γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση τροποποιείται κατά περίπτωση, με τους αγώνες στις 13:00 και στις 16:00 τοπική ώρα να κινδυνεύουν περισσότερο από υπερθέρμανση.