Το BBC κάνει αφιέρωμα στον Αντετοκούνμπο

«Η δημιουργία του Greek Freak»

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της «ΑφροΑμερικανικής ιστορίας» στο Ηνωμένο Βασίλειο και γιορτάζεται σε εθνικό επίπεδο για περισσότερα από 30 χρόνια, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά ανθρώπων από Αφρική και Καραϊβική αλλά κα των μαύρων γενικότερα, στη χώρα.

Με αφορμή αυτό, το ΒΒC κάνει ένα αφιέρωμα στο θρύλο του μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο με τίτλο: «Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η δημιουργία του Greek Freak».

Στο αφιέρωμα γίνεται αναφορά στη ζωή του, στην οικογένεια του, στην καριέρα του, στις διακρίσεις και στους τίτλος που έχει κερδίσει.

Σημειώνεται επίσης ότι είναι ένας πρωταθλητής, ακτιβιστής και ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες της γενιάς του, είναι εξίσου μεγάλος σταρ στο γήπεδο όσο και εκτός.

Καταλήγοντας, στο αφιέρωμα αναφέρεται ότι τον Ιούνιο του 2020 συμμετείχε στην πορεία του «Black Lives Matter» στο Μιλγουόκι, μιλώντας στο πλήθος: «Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και για αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό θα κάνω πορεία μαζί σας», ενώ υπογραμμίζει ότι: «Το 2019, εκτός σεζόν, ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.» και συνεχίζει:

«Έχουμε ακόμα πολλά χρόνια για τον Γιάννη, μόλις στα 26 είναι τρομακτικό αυτό που έχει ήδη επιτύχει και τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει στο μέλλον. Στο γήπεδο και εκτός αυτού, ο Greek Freak γίνεται σιγά,σιγά είδωλο».