Το «αντίο» του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Πορτογαλίας – «Φεύγω με αίσθημα ευγνωμοσύνης, εκπλήρωσα ένα όνειρο ζωής»

«Θα είμαι το σώμα και η ψυχή όπως πάντα, όχι από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά από την κερκίδα, όπου κι αν βρίσκομαι», ανέφερε μεταξύ άλλων

Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Ελλάδος, λίγο μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου, αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Πορτογαλία, λέγοντας ότι αποχωρεί με την ικανοποίηση πως ολοκλήρωσε ένα όνειρο ζωής.

«Φεύγω με ένα τεράστιο αίσθημα ευγνωμοσύνης. Τεράστιο για το προνόμιο που είχα να είμαι ομοσπονδιακός προπονητής και για την τιμή που είχα αν εκπροσωπώ τη χώρα μας. Ήταν ένα όνειρο ζωής που πραγματοποίησα, ένας στόχος ζωής που εκπλήρωσα. Θέλω να ευχαριστήσω, πρώτα απ’ όλα, όλους τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα από το 2014. Όλους, χωρίς εξαίρεση».

«Οι επιλογές έγιναν με γνώμονα το καλό της ομάδας»

Ο κ. Σάντος συνέχισε: «Όταν ηγείσαι συνόλων, πρέπει να πάρεις ορισμένες σκληρές αποφάσεις. Είναι φυσιολογικό να μην είναι όλοι χαρούμενοι με τις επιλογές που έκανα. Αλλά οι επιλογές που έκανα ήταν πάντα με γνώμονα το τι θα ήταν καλό για την εθνική ομάδα μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους συναδέλφους μου, τους προπονητές των συλλόγων, που έδωσαν πολλούς παίκτες στην εθνική ομάδα και με τους οποίους είχα πάντα μια εξαιρετική, ανοιχτή και έμπιστη σχέση».

«Ευχαριστώ την προπονητική ομάδα μου για όλα και για όλη την αφοσίωση αυτά τα οκτώ χρόνια. Ευχαριστώ την πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τους Ουμπέρτο Κοέλιο και τον Ζοάο Πίντο που ήταν πάντα στο πλευρό μου, όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για μένα και από λίγο πιο κοντά όλα αυτά τα χρόνια από την ομοσπονδία. Αλλά επίσης ευχαριστώ και όλους που βρέθηκαν στο δρόμο μου όλα αυτά τα χρόνια στην ομοσπονδία: θα είναι πάντα στην καρδιά μου», είπε ο πρώην τεχνικός της Πορτογαλίας.

«Θα είμαι ένας απο εσάς»

Τέλος, ο Φερνάντο Σάντος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά και ειδικά τον δρ. Φερνάντο Γκόμες, που πάντα με υποστήριζε και ήταν όπως πρέπει να είναι ένας ηγέτης, στα καλά, αλλά πάνω απ’ όλα στις πιο δύσκολες στιγμές. Μια τελευταία λέξη στους φιλάθλους της Πορτογαλίας: από τώρα, θα είμαι ένας από εσάς, μεταξύ πολλών εκατομμυρίων, που παρακινούν και υποστηρίζουν την εθνική. Θα είμαι το σώμα και η ψυχή όπως πάντα, όχι από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά από την κερκίδα, όπου κι αν βρίσκομαι. Θα τραγουδώ τον εθνικό ύμνο και πραγματικά θέλω η εθνική ομάδα, η ομάδα όλων μας, να μας δώσει πολλή χαρά» ανέφερε χαρακτηριστικά».