Τι ανέφεραν στο εξωτερικό για το σπουδαίο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ

Όπως ήταν λογικό, η εν λόγω κίνηση των δύο συλλόγων έκανε το γύρο του κόσμου, με τα Μέσα σε ολόκληρο τον πλανήτη να αναφέρονται στη φιλική αυτήν αναμέτρηση που έγινε για έναν ιερό σκοπό

Το αγωνιστικό μέρος του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για την ενίσχυση των ουκρανών προσφύγων στο «Γ. Καραϊσκάκης» περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού ο σκοπός ήταν ιερός.

 

Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αγωνίστηκαν στέλνοντας μήνυμα κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με λούτρινα κουκλάκια σε κάθε θέση στις κερκίδες για τα παιδιά των προσφύγων και με κεντρικό σύνθημα «ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», μέσα σε συγκινητικό κλίμα, ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής με 1-0, με γκολ του Τικίνιο, χωρίς όμως αυτό να έχει ιδιαίτερη σημασία.

Όπως ήταν λογικό, η εν λόγω κίνηση των δύο συλλόγων έκανε το γύρο του κόσμου, με τα Μέσα σε ολόκληρο τον πλανήτη να αναφέρονται στη φιλική αυτήν αναμέτρηση που έγινε για έναν ιερό σκοπό.

Τα περισσότερα πρακτορεία στάθηκαν στην επιλογή της Σαχτάρ να έχει στις φανέλες των παικτών της, αντί για τα ονόματά τους, τα ονόματα πόλεων της Ουκρανίας, καθώς και στο ότι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο καλυμμένοι με τη σημαία της πατρίδας τους.

 

Φυσικά, έγινε αναφορά σε δηλώσεις όπως του Κριστιάν Καρεμπέ, με το σύμβουλο στρατηγικής των Ερυθρόλευκων να τονίζει τα εξής: «Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε αυτήν την εκδήλωση για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τον πόλεμο. Χρησιμοποιούμε το ποδόσφαιρο ως ένα εργαλείο για την ειρήνη».

Αλλά και αυτές του γενικού διευθυντή της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν, που ανέφερε: «Θέλουμε να μιλήσουμε για τον πόλεμο και την ειρήνη στην Ουκρανία σε αυτούς τους αγώνες. Για την ανάγκη να σταματήσει αυτή η τρέλα, ώστε να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική ζωή και να χτίσουμε ξανά τη χώρα».

Ακόμα έγινε λόγος και για τη συνέχιση των δράσεων της Σαχτάρ, η οποία στις 14 Απριλίου αναμένεται να αντιμετωπίσει τη Λέγκια στο Γκντανσκ της Πολωνίας, στις 19 Απριλίου θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ την 1η Μαΐου θα βρεθεί στην Κροατία και στο Σπλιτ για να αναμετρηθεί με τη Χάιντουκ.