Στους «16» του Indian Wells ο Τσιτσιπάς – Επικράτησε με 2-1 σετ του Φονίνι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει το παρών στους «16» του Indian Wells, καθώς επικράτησε του Φάμπιο Φονίνι με 2-1 σετ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει το παρών στους «16» του Indian Wells, καθώς επικράτησε του Φάμπιο Φονίνι με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-4), κάνοντας μάλιστα την ανατροπή, με τον Ιταλό να παίρνει το πρώτο σετ, αλλά τον Έλληνα να απαντά με τα δύο επόμενα και να κλείνει εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

 

 

Ο Φονίνι εκμεταλλεύθηκε τα αβίαστα λάθη, που προκάλεσαν και νεύρα, του Στέφανου και προηγήθηκε με 3-1 στα γκέιμ του 1ου σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έσωσε δύο σετ πόιντ στο σερβίς του, για να μειώσει σε 5-2, αλλά το 8ο ήταν και το τελευταίο γκέιμ του σετ, με τον Ιταλό να το κερδίζει και να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τον Φονίνι να αιφνιδιάζει τον Τσιτσιπά και να προηγείται με 2-1 χάρη στο μπρέικ που έκανε. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο γύρισε ο διακόπτης για τον Στέφανο, ο οποίος αφού πρώτα έσπασε για πρώτη φορά το σερβίς του αντιπάλου, πήρε τέσσερα σερί γκέιμ για να προηγηθεί με 5-2, κλείνοντας εν τέλει το σετ με 6-3.

Ο νικητής θα κρινόταν στο τελευταίο σετ, με τον Τσιτσιπά και τον Φονίνι να πάνε χέρι-χέρι μέχρι το τέταρτο γκέιμ (2-2), αλλά εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το μπρέικ για να προηγηθεί με 3-2 και κατάφερε να διαφυλάξει μέχρι το τέλος την πρωτοπορία, τελειώνοντας το παιχνίδι με τον δέκατο άσο του, κάνοντας το 6-4.