Σπύρος Χρυσικόπουλος: Κολύμπησε από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο σε 64 ώρες χωρίς διακοπή

Με επιτυχία στέφθηκε το εγχέιρημα

Με επιτυχία στέφθηκε αυτή τη φορά, το εγχείρημα του Έλληνα αθλητή ανοιχτής θαλάσσης Σπύρου Χρυσικόπουλου να κολυμπήσει από τη Ρόδο μέχρι το Καστελλόριζο.

 

 

 

Ο κολυμβητής, ξεκίνησε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου από τη Ρόδο και μετά από σχεδόν δυόμιση μέρες κολύμβησης (περίπου 64 ώρες) έφτασε στο Καστελόριζο αργά το βράδυ της Παρασκευής 9 του μήνα, όπου τον υποδέχτηκε αρκετός κόσμος.

Συμφωνα με τη «Ροδιακή» στο τέλος του προηγούμενου μήνα, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος είχε αποφασίσει να επαναλάβει το δύσκολο εγχείρημά του 2018 και να καλύψει αυτή την απόσταση των 80 ναυτικών μιλίων, περίπου 140 χλμ, καθώς η πρώτη του προσπάθεια απέτυχε. Μάλιστα η επιθυμία και ο στόχος του ήταν να καλύψει αυτή την απόσταση μέσα σε 48 ώρες.

Η πρώτη προσπάθεια

Η πρώτη του προσπάθεια είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2018, όμως οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει το εγχείρημά του και έτσι μετά από 30 ώρες κολύμπι και περίπου 100km στο ανοιχτό πέλαγος του Αιγαίου, αποφάσισε τη δεύτερη νύχτα να εγκαταλείψει.

Όπως είχε πει τότε ο ίδιος «οι καιρικές συνθήκες ήταν σχεδόν απαγορευτικές και επικίνδυνες όταν πλησίασα στις ακτές της Τουρκίας παρά τις λίγο καλύτερες αρχικές προβλέψεις. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο Καστελόριζο με ιατρική φροντίδα εξαιτίας στομαχικών διαταραχών λόγω του υψηλού κυματισμού».

Να σημειωθεί ότι το ταξίδι του 27χρονου τότε αθλητή ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Ρόδου και αφορούσε την προσπάθειά του να ενώσει την πρωτεύουσα του Νομού Δωδεκανήσου με τη Νοτιοανατολική πύλη της Ευρώπης, το Καστελόριζο. Ήταν ένα συμβολικό εγχείρημα που στόχο είχε να ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και να δείξει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Μάλιστα, το εγχείρημά του καταγράφηκε ώστε να αποτελέσει υλικό για τη δημιουργία ταινίας, ενώ καθ’ όλο το ταξίδι του παρακολουθούνταν από παραπλέοντα σκάφη. Ο νεαρός αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου Κόλπου.

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος είναι ο μοναδικός εν ενεργεία Έλληνας αθλητής που ασχολείται με ανοιχτές αποστάσεις σήμερα, ενώ βρίσκεται ήδη στο πάνθεον των αθλητών που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 100 χιλιόμετρα.

Για το εγχείρημά του που αυτή τη φορά στέφθηκε με επιτυχία ο αθλητής αναφέρει τα εξής: «Την Τετάρτη 7/9/2022 στις 6.15 ξεκίνησα να κολυμπάω από τη Ρόδο με στόχο να φτάσω στο Καστελόριζο. Με μεγάλη συγκίνηση σας ανακοινώνω ότι την Παρασκευή 9/9/2022 στις 22.20 μετά από 64 ώρες και 5 λεπτά έφτασα στο ακριτικό Καστελόριζο.

Οφείλω να ευχαριστήσω την ομάδα υποστήριξης, τον γιατρό μου Χρήστο Βάσσο που ήταν στο πλευρό μου για όλες αυτές τις ώρες και φυσικά τους χορηγούς μου που χωρίς τη στήριξή τους δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση του εγχειρήματος».