Σαχτάρ: Κατηγορεί ξένους συλλόγους ότι εκμεταλλεύτηκαν τον πόλεμο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν, επέκρινε τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, που εκμεταλλεύτηκαν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν, επέκρινε τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, που εκμεταλλεύτηκαν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση» είπε στα μικρόφωνα του “The Athletic”, τονίζοντας πως οι μάνατζερ είναι πολύ χειρότεροι από τους παράγοντες.

«Υπάρχουν άνθρωποι που λένε “υποστηρίζω την Ουκρανία”, αλλά όταν λέμε “εντάξει, δείξε τη στήριξή σου”, τα πράγματα αλλάζουν» συνέχισε ο Πάλκιν, δίνοντας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: «Υπάρχει ένας γνωστός ευρωπαϊκός σύλλογος, με τον οποίο έχουμε συμβόλαιο. Και σε αυτό το συμβόλαιο υπάρχει μια ρήτρα που τους υποχρεώνει να παίξουν ένα παιχνίδι εναντίον μας, διαφορετικά θα πρέπει να μας πληρώσουν 300 χιλιάδες ευρώ. Ακόμα κι αν προσπαθήσαμε, δεν ήταν δυνατό να παίξουμε. Ο πόλεμος άρχισε. Tους είπαμε: “Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα, οπότε δώστε το ποσό στους Ουκρανούς πρόσφυγες”. Δεν πλήρωσαν. Αυτός ο σύλλογος έχει χρήματα, πολλά χρήματα. Είναι μόνο ένα παράδειγμα».