Ρούντι: «Δεν έχουμε τον Πάου να σκοράρει 40 πόντους…»

Ο Ρούντι Φερνάντεθ μίλησε εν όψει του αυριανού ημιτελικού του Eurobasket ανάμεσα σε Ισπανία και Γερμανία (16/9, 21:30) και τόνισε ότι η άμυνα έφερε την ομάδα του μέχρι εκεί

Στον αυριανό ημιτελικό του Eurobasket ανάμεσα σε Ισπανία και Γερμανία (16/9, 21:30) αναφέρθηκε ο Ρούντι Φερνάντεθ και τόνισε πως η άμυνα είναι το δυνατό «όπλο» της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, ανυπομονούμε να παίξουμε έναν ημιτελικό. Πρέπει να είμαστε όλοι στο 100%, όποιος είναι στο παρκέ πρέπει να ξεχάσει όλο τον πόνο και να τα δώσει όλα. Τελικά αυτό που μας έκανε να είμαστε εδώ είναι η άμυνα. Αυτό που μας έδωσε περισσότερα στα τελευταία παιχνίδια είναι ότι είμαστε ενωμένοι.

Χάρη στην ταπεινότητα αυτής της ομάδας φτάσαμε εδώ. Γνωρίζουμε ότι η Γερμανία είναι μια μεγάλη ομάδα, παίζει το καλύτερο μπάσκετ σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, οπότε πρέπει να απολαύσουμε τον ημιτελικό και ακόμα περισσότερο σε ένα γεμάτο γήπεδο.

Το κρίμα είναι που δεν έχουμε τον Παού (Γκασόλ) να σκοράρει 40 πόντους. Η Γερμανία παίζει σε απίστευτο επίπεδο. Αυτό για το οποίο μιλήσαμε είναι ότι πρέπει να απολαύσουμε την στιγμή. Δεν ξέρουμε αν αυτή η ευκαιρία θα επιστρέψει. Μιλάω ως αρχηγός  και λέω ότι αυτή η ομάδα το αξίζει γιατί δουλεύει με ταπεινότητα και νομίζω ότι θα ήταν απίστευτο έπαθλο να πάρει ένα μετάλλιο.

Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά αυτά τα παιδιά το αξίζουν για τη δουλειά που έχουν κάνει. Όχι μόνο στα παράθυρα, αλλά και στην προετοιμασία. Ξεκινήσαμε με 24 παίκτες, σχεδόν ένα ρόστερ ποδοσφαιρικής ομάδας και αξίζουν κάτι καλό».