Ράλλυ Ακρόπολις: Εντυπωσιακός Rovanpera, στην κορυφή της γενικής

Ο 20χρονος οδηγός της Toyota έχει τεθεί επικεφαλής του αγώνα μετά την 3η ειδική διαδρομή στο Λουτράκι

Ακολουθώντας γρήγορο ρυθμό και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Sebastien Ogier “καθαρίζει” το δρόμο, ο Kalle Rovanpera βρίσκεται στην κορυφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μετά την ολοκλήρωση της 3ης ειδικής διαδρομής. Ο 20χρονος Φινλανδός οδηγός της Toyota, γιος του πρώην οδηγού Harri Rovanpera, ήταν 4ος ταχύτερος στους Αγίους Θεοδώρους 1 και πρώτος στο Λουτράκι.

Ακολουθούν στη γενική κατάταξη οι Ott Tanak με Hyundai i20 WRC (+3 δλ) και ο Sebastien Ogier με Yaris WRC (+4,3 δλ).

Στην ειδική των Αγίων Θεοδώρων 1 που ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση, ο Tanak σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 13:15.8. Ο οδηγός της Hyundai ήταν μόλις 0,2 δλ. ταχύτερος από τον Ogier (13:16.0). Ακολούθησαν οι Evans (+1,3 δλ), Rovanpera (+2,5 δλ), Sordo (+8,1 δλ) και Neuville (+10 δλ).

Ταχύτερος από τους Έλληνες ήταν ο Γιώργος Κεχαγιάς (Skoda Fabia Evo) με τον 20 χρόνο (14:26.5), μπροστά από τους Βασίλη Βελάνη (με ίδιο αυτοκίνητο) και Λάμπρο Αθανασούλα (Hyundai i20 N Rally2).

Στο Λουτράκι o Rovanpera ήταν εντυπωσιακός, γράφοντας χρόνο 13:04.4, με τους Sordo (+2,1 δλ), Tanak (+5,3 δλ) και Ogier (+7,4 δλ) να ακολουθούν. Τον πέμπτο χρόνο σημείωσε ο Neuville (+11,1 δλ), ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την αίσθηση του αυτοκινήτου και ότι θα κάνει κάποιες αλλαγές στο στήσιμο στη συνέχεια. Ο άτυχος της ειδικής ήταν ο Elfyn Evans που έχασε πάνω από ένα λεπτό, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το κιβώτιο του Yaris WRC, ενώ δέχτηκε και ποινή 40 δλ.

 

Πηγή: motorone.gr