Πογέτ: Να δώσουμε τα πάντα για τη νίκη με το Κόσοβο

«Βλέπω τα πράγματα θετικά»

Απόλυτα διαβασμένος για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με το Κόσοβο δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση με το Κόσοβο και έδωσε το σύνθημα για τη νίκη και το 4×4 που ουσιαστικά θα «κλειδώσει» την πρωτιά του ομίλου για τη «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική να κρατήσει τον κόσμο: «Όπως έχω πει πρέπει να τα δώσει όλα η ομάδα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το Κόσοβο βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, έχει την ίδια κούραση με μας. Πρέπει να δώσουν τα παιδιά ό,τι έχουν, το 100%, να διατηρούσε αυτή τη σχέση με τους φίλαθλους. Είναι μία τελευταία προσπάθεια., Μετά θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε».

Για το Κόσοβο: «Αν δεν έχουμε καταφέρει να τους κερδίσουμε μέχρι τώρα ήταν ότι δεν μπορέσαμε γιατί ήταν δύσκολο. Είναι μια ομάδα αξιοπρεπής, γνωρίζονται οι παίκτες μεταξύ τους,. Από την άλλη, έχουμε προετοιμαστεί, ξέρουμε ποιες είναι οι δυσκολίες. Βασίζομαι στα παιδία, θα εφαρμόσουν ό,τι τους έχω πει. Πάντα ξεκινάμε ένα παιχνίδι για να κερδίσουμε. Δεν αλλάζει καθόλου η προσέγγισή μου, θα μπούμε με τον ίδιο τρόπο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μπαίνουμε για να κερδίσουμε».

Για το τι έχει πετύχει η Εθνική σε 7 μέρες: «Βλέπω τα πράγματα θετικά. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κερδίσουμε κάθε ματς. Όμως είναι καλό για τους παίκτες, όπως εξελίχθηκαν αυτές οι μέρες. Η ουσία είναι όταν μπαίνουμε στο παιχνίδι. Οι παίκτες το υλοποιούν αυτό. Μπορεί πχ να έρθει η μπάλα στον Τάσο και να καταφέρει να σκοράρει όπως έχει καεί και τις άλλες φορές Γενικά όλα είναι μέσα στο γήπεδο.

Όταν ανέλαβα την ομάδα ήμουν πεπεισμένος ότι μπορούσα να κάνω αυτά που έκανα με την ομάδα. Ήξερα ότι είναι 50-50. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, να ηρεμήσουμε, γιατί όταν ξεκινήσαμε με την ομάδα ήμασταν στη 55η θέση της κατάταξης. Ξέρω ότι η Εθνική μπορεί να καταφέρει καλύτερα. Υπάρχει το πάθος, υπάρχει και αυτή η σύνδεση με τους φιλάθλους και γενικά όλα τα καταφέρνουμε όταν υπάρχει αυτή ομόνοια και η ενότητα».

Για τον κόσμο και το μήνυμα: «Όταν ζήτησα από τον κόσμο να έρθει με την Κύπρο και έστειλα το μήνυμα ήταν μετά από δύο νίκες εκτός έδρας και ακολουθούσε το πρώτο εντός έδρας ματς. Φυσικά και τους θέλουμε στο γήπεδο, να είναι εκεί να στηρίζουν την ομάδα, είναι καλύτερη η ψυχολογία των παικτών., Πιστεύω ότι πλέον υπάρχει αυτή η σύνδεση και ότι από μόνοι τους θα θέλουν να έρθουν».

Για το πώς θα καλύψει το κενό του Λημνιού: «Με έναν άλλον παίκτη. Δεν θα αποκαλύψω τίποτα».

Για το ότι μεγαλώνει το ρόστερ (Αλεξανδρόπουλος, Παπανικολάου): «Είναι πολύ σημαντικό. Ως ομάδα πρέπει να διατηρούμε αυτό το επίπεδο και για να γίνει αυτό πρέπει το σύνολο της ομάδα να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των 11 που παρατάσσω και των υπόλοιπων 15 παιδιών που είναι στην αποστολή, γιατί αυτό είναι αλληλένδετο. Δουλεύουν στην προπόνηση μαζί και οι 11 δεν θα μπορούσαν να είναι στην κατάσταση αυτή εάν δεν είχαν τα υπόλοιπα παιδιά που μαζί προπονούνται και προετοιμάζονται για τον αγώνα.

Προσπάθησα να βάλω λίγο και τον Γιαννούλη, να δώσω ευκαιρία και στον Χατζηγιοβάνη. Γενικά όσα παιδιά μπορούν να παίξουν να παίξουν. Τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον».